Syrnik ze łorzechōma i rabarbarym (Sernik z orzechami i rabarbarem)

Niyrołz[1] to mje[2] jakosik tak korci, żeby cojś  pokōmbinować[3] ze receptym[4]. Tyn syrnik żech prōbowoł na roztomajte[5] sposoby, ale jak żech przijechoł[6] do moji Mutry[7], to pedziała[8], że moł[9] jeszcze kans[10] mielōnych łorzechōw, a w łogrōdku[11] rabarbar. To żech sie wymyślōł[12] tako wersja. Potyn sie okołzało[13], że tego rabarbru wcale niy ma za dużo i stykło[14] go yno na pó[15] blachy- take życie. Na zdjyńciu[16] je kōnsek[17] z tyj drugi połowy, bo ta z rabarbarym zjadły kômratki[18] łod[19] moji Mutry- to chyba dobroł recynzja ?

Co potrza?

Spodek:[20]
1 szklônka[21]  mielōnych łorzechōw
1 szklônka  mōnki pszynny
2 żółtka
100 g masła
pó szklōnki cukru
1,5 łyżeczki proszku do pieczynia

Syrnik:
1 kg syra- nojlepi[22] z wiaderka, bo co sie mołcie[23] jeszcze smolić[24] z mielyniym
1 litr mlyka[25]
1,5 szklōnki cukru (jakby co, to mogecie sie dać yno 1 szklônka)
6 żôłtek
2 pudingi[26] śmiytankowe abo waniliowe
4 łeżki łoleju[27]
4 łeżki śmiytōnki
kapka arōmatu waniliowego

Rabarbar- połra[28] łobranych łodygōw[29] pokrejcie[30], zasypcie 2 łeżkami cukru i odstołwcie, żeby puściōły sok.

Gôra:
8 biôłek
pó szklônki łorzechôw
2 łeżki cukru pudru

Blacha do tego syrnika nojlepi, żeby bōła trocha wyższoł. Wyłōżcie sie jōm papiōrym do pieczynioł tak, żeby wystołwoł[31] ponad blachōm.  Nojprzōd weznymy[32] sie za te kruche na spodek. Wszyjske składniki wciepcie[33] do miski, wyrōbcie na jednolitoł masa i wyłōżcie na blacha.
Piec sie rozgrzyjcie na 200 stopni.
Tera[34] syrnik- wejście[35] się na to srogoł[36] miska, żebyjście niy okidali[37] cały kuchni.  Żōłtka zmiksujcie ze cukrem, aż trocha pojaśniejōm. Dejcie puding, śmiytônka, łolyj[38], arômat i dobrze wymiyszejcie. Tera syr, mlyko i rozfyrlejcie[39] to mikserym tak, co by sie to wszysko fajnie pomiyszało.
Tyn rabarbar odcedźcie, wciepcie[40] na blacha i na wszysko wylyjcie[41] tyn syr. Niy przejmujcie sie, że tyn rabarbar trocha pływo, dejcie yno pozōr[42], żeby bōł równomiernie rozłożony po blasze i żeby sie Wōm nic niy rozloło[43], jak bajecie[44] tyn syrnik wsołdzać[45] do pieca.
Moł[46] siedzieć we piecu godzina, ale jak bydzie 50 minut, to łobejrzyjcie,[47] czy sie niy przipołlo,[48] bo te pierzińske piece niyroz robiōm nōm take wice[49]. Jakby co, wyci­ōngcie[50] go trocha pryndzy[51] abo połôżcie na wiyrch konsek[52] papiōru do pieczynioł.
Ubijcie te biōłka- wciepcie tam w palcach trocha soli[53]. Dejcie cuker puder, łorzechy i dobrze wymiksujcie.
Rozłōżcie te biōłka na syrniku i dejcie jeszcze do pieca na 10-15 minut. Pod kōniec mogecie go wyłōnczyć[54] i nawet leko[55] uchylić drzwiczki, żeby sie ta gōra trocha podsuszōła[56].
Nojlepi tyn syrnik upiyc dziyń naprzōd[57], bo potrzebuje trocha czasu, żeby sie porzōndnie ochōdziōł[58] i stynżoł[59].
Smacznego 🙂

Syrnik z łorzechami i rabarbarym

[1] czasem

[2] mnie

[3] ō- samogłoska między o i u

[4] przepis

[5] różne

[6] przyjechał

[7] mojej Mamy

[8] powiedziała

[9] ma

[10] dużo

[11] ogródku

[12] wymyślił

[13] okazało

[14] wystarczyło

[15] połowę

[16] zdjęciu

[17] kawałek

[18] koleżanki

[19] od

[20] spód

[21] szklanka

[22] najlepiej

[23] macie

[24] niepotrzebnie męczyć

[25] mleka

[26] budynie

[27] oleju

[28] kilka

[29] łodyg

[30] pokrójcie

[31] wystawał

[32] zabierzemy się

[33] wrzućcie

[34] teraz

[35] proszę wziąć

[36] duża

[37] pobrudzili

[38] olej

[39] wymieszajcie

[40] wrzućcie

[41] wylejcie

[42] proszę uważać

[43] rozlało

[44] będziecie

[45] wsadzać

[46] ma

[47] zabaczcie

[48] przypala

[49] robią takie psikusy

[50] wyciągnijcie

[51] wyciągnijcie go trochę wcześniej

[52] na górę kawałek

[53] szczyptę

[54] wyłączyć

[55] lekko

[56] posuszyła

[57] wcześniej

[58] porządnie ostygł

[59] stężał

Sam tyż mogecie mie znojś:
Kej lubicie ôbrŏzki
Sam znojdziesz moje filmy
Sam znojdziesz moje filmy
Jak lubisz ćwiyrkać, to sam wlyjź
Visit Us
Follow Me
Dastaniecie mejla ze nowymi receptami
RSS




Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*