Syrnik ze łorzechami i rabarbarym (Sernik z orzechami i rabarbarem)




Niyrołz[1] to mje[2] jakosik tak korci, żeby cojś  pokōmbinować[3] ze receptym[4]. Tyn syrnik żech prōbowoł na roztomajte[5] sposoby, ale jak żech przijechoł[6] do moji Mutry[7], to pedziała[8], że moł[9] jeszcze kans[10] mielōnych łorzechōw, a w łogrōdku[11] rabarbar. To żech sie wymyślōł[12] tako wersja. Potyn sie okołzało[13], że tego rabarbru wcale niy ma za dużo i stykło[14] go yno na pó[15] blachy- take życie. Na zdjyńciu[16] je kōnsek[17] z tyj drugi połowy, bo ta z rabarbarym zjadły kômratki[18] łod[19] moji Mutry- to chyba dobroł recynzja ?

Co potrza?

Spodek:[20]
1 szklônka[21]  mielônych łorzechôw
1 szklônka  mônki pszynny
2 żółtka
100 g masła
pó szklônki cukru
1,5 łyżeczki proszku do pieczynia

Syrnik:
1 kg syra- nojlepi[22] z wiaderka, bo co sie mołcie[23] jeszcze smolić[24] z mielyniym
1 litr mlyka[25]
1,5 szklōnki cukru (jakby co, to mogecie sie dać yno 1 szklônka)
6 żôłtek
2 pudingi[26] śmiytankowe abo waniliowe
4 łeżki łoleju[27]
4 łeżki śmiytōnki
kapka arōmatu waniliowego

Rabarbar- połra[28] łobranych łodygōw[29] pokrejcie[30], zasypcie 2 łeżkami cukru i odstołwcie, żeby puściōły sok.

Gôra:
8 biôłek
pó szklônki łorzechôw
2 łeżki cukru pudru

Blacha do tego syrnika nojlepi, żeby bōła trocha wyższoł. Wyłōżcie się jōm papiōrym do pieczynioł tak, żeby wystołwoł[31] ponad blachôm.  Nojprzōd weznymy[32] sie za te kruche na spodek. Wszyske składniki wciepcie[33] do miski, wyrōbcie na jednolitoł masa i wyłōżcie na blacha.
Piec sie rozgrzyjcie na 200 stopni.
Tera[34] syrnik- wejście[35] się na to srogoł[36] miska, żebyjście niy okidali[37] cały kuchni.  Żōłtka zmiksujcie ze cukrem, aż trocha pojaśniejōm. Dejcie puding, śmiytônka, łolyj[38], arômat i dobrze wymiyszejcie. Tera syr, mlyko i rozfyrlejcie[39] to mikserym tak, co by sie to wszysko fajnie pomiyszało.
Tyn rabarbar odcedźcie, wciepcie[40] na blacha i na wszysko wylyjcie[41] tyn syr. Niy przejmujcie sie, że tyn rabarbar trocha pływo, dejcie yno pozōr[42], żeby bōł równomiernie rozłożony po blasze i żeby sie Wōm nic niy rozloło[43], jak bajecie[44] tyn syrnik wsołdzać[45] do pieca.
Moł[46] siedzieć we piecu godzina, ale jak bydzie 50 minut, to łobejrzyjcie,[47] czy sie niy przipołlo,[48] bo te pierzińske piece niyroz robiōm nōm take wice[49]. Jakby co, wyci­ōngcie[50] go trocha pryndzy[51] abo połôżcie na wiyrch konsek[52] papiôru do pieczynioł.
Ubijcie te biōłka- wciepcie tam w palcach trocha soli[53]. Dejcie cuker puder, łorzechy i dobrze wymiksujcie.
Rozłōżcie te biōłka na syrniku i dejcie jeszcze do pieca na 10-15 minut. Pod kōniec mogecie go wyłōnczyć[54] i nawet leko[55] uchylić drzwiczki, żeby sie ta gōra trocha podsuszōła[56].
Nojlepi tyn syrnik upiyc dziyń naprzōd[57], bo potrzebuje trocha czasu, żeby sie porzōndnie ochōdziōł[58] i stynżoł[59].
Smacznego 🙂

Syrnik z łorzechami i rabarbarym

[1] czasem

[2] mnie

[3] ō- samogłoska między o i u

[4] przepis

[5] różne

[6] przyjechał

[7] mojej Mamy

[8] powiedziała

[9] ma

[10] dużo

[11] ogródku

[12] wymyślił

[13] okazało

[14] wystarczyło

[15] połowę

[16] zdjęciu

[17] kawałek

[18] koleżanki

[19] od

[20] spód

[21] szklanka

[22] najlepiej

[23] macie

[24] niepotrzebnie męczyć

[25] mleka

[26] budynie

[27] oleju

[28] kilka

[29] łodyg

[30] pokrójcie

[31] wystawał

[32] zabierzemy się

[33] wrzućcie

[34] teraz

[35] proszę wziąć

[36] duża

[37] pobrudzili

[38] olej

[39] wymieszajcie

[40] wrzućcie

[41] wylejcie

[42] proszę uważać

[43] rozlało

[44] będziecie

[45] wsadzać

[46] ma

[47] zabaczcie

[48] przypala

[49] robią takie psikusy

[50] wyciągnijcie

[51] wyciągnijcie go trochę wcześniej

[52] na górę kawałek

[53] szczyptę

[54] wyłączyć

[55] lekko

[56] posuszyła

[57] wcześniej

[58] porządnie ostygł

[59] stężał




Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*