Fandzołle i gruszka pod pierzinōm (Fasolka z gruszką pod śmietanową pierzynką)

Jak Wasz bezuch[1] łobejrzy na talyrzu[2] take dzieło, to sie zaro[3] poczuje, jak w jaki elegancki restauracji. Do tego idzie dać[4] jake miyso[5]– styknie[6] pieczōny kurczak abo[7] jaki uduszōny schab- i mołcie[8] szpan na talyrzu.

Co potrza?[9]

śmiytōnka[10]– 30 abo 36%
fandzołle szparagowe
gruszki
zeler naciowy[11]
pieprz

Kedyjś[12] żech to robiōł[13] yno[14] z gruszkōw i fandzołli, ale terozki żech znod[15] jeszcze tyn zeler i żech sie pomyśloł: co moł[16] sie marnować? Mogecie sie szczelić[17] jedna abo drugo wersja. Ilość składnikōw musicie sie dopasować do tego, wiela ludzi bajecie[18] mieć przi stole i do Waszych smakōw. Uwarzcie[19] fandzołle, leko[20] uwarzcie tyż tyn zeler, żeby niy bōło[21] aż tak srogego[22] kōntrastu miyndzy[23] tymi składnikōma. Łobiercie[24] i pokrejcie[25] na konski[26] gruszki. Ubijcie śmiytōnka- mogecie[27] dać do ni[28] tyż trocha pieprzu.
Terozki ułōżcie[29] sie to wszysko[30] na talyrzu tak, jak to wyglōndo[31] na łobrołzku[32] i  smacznego 🙂

 

Fandzołle i gruszka pod pierzinom

 

 

[1] goście

[2] talerzu

[3] zaraz

[4] dodać

[5] jakieś mięso

[6] wystarczy

[7] albo

[8] mają Państwo

[9] co jest potrzebne

[10] śmietana

[11] seler naciowy

[12] kiedyś

[13] robiłem

[14] tylko

[15] znalazłem

[16] ma

[17] zrobić

[18] będziecie

[19] ugotujcie

[20] lekko

[21] było

[22] dużego

[23] między

[24] obierzcie

[25] pokrójcie

[26] kawałki

[27] możecie

[28] do niej też

[29] teraz ułóżcie

[30] wszystko

[31] wygląda

[32] obrazku, zdjęciu

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *