Mirbetajg ze pozimkōma ( Truskotka- szarlotka, w której czynnik jabłkowy zastąpiony został truskawkami )

Tyn recept[1] to je łod moji[2] Ōłmy[3] i pōnoś[4] kedyjś[5] go podała moji Mutrze.[6] Choć tak po prołwdzie,[7] to moja Ōłma wszysko warzōła[8] i piykła[9] tak na oko, a niy wedle[10] receptu. Na gōrze robiōła[11] z pokrōnych[12] połskōw[13] tego ciasta tako fajno kratka. Joł[14] żech bōł[15] na tako robota za zgniōły[16] i na gōrze żech ta posypka yno pokruszōł.[17]  I co jeszcze pamiyntōm,[18] to to, że tyn mirbetajg piykła[19] w prodiżu, ale żeby dzisiej sie taki prodiż łobejrzeć,[20] to musicie sie iś[21] do muzeum. We recepcie bōły napisane 3 jajca, ale do tego czy Ōłma richtig[22] dołwała[23] całe 3 jajca, to żech prziś[24] niy umioł.[25] Jak żech sie pytoł Ciotki, to łona pedziała,[26] że sama dołwo 2 całe i jedne żółtko, ale jak robiōła[27] Ōłma niy pamiynto.[28] Joł żech wciep[29] 1 całe i 2 żōłtka, bo jakojś mi to tak barzi[30] do kruchego pasowało. Jak bōło[31] ugniecōne,[32] to mie sie zdało[33] trocha za suche, ale czamu,[34] to żech spochołpiōł[35] dopiyro późniyj.[36] We recepcie stoło[37][38] kostki masła i tak żech doł,[39] ale potyn[40] przypomniało mi sie, że przeca[41] kedyjś te kostki bōły trocha wiynksze[42]– 250 g. We smaku bōło bardzo dobre, a jak dołcie trocha mani masła, to bajecie mieć mirbetajg fitness i lepi sie bydzie Wōm nakłołdać[43] ta posypka.[44]

Co potrza?

1 kg pozimek- choć po prołwdzie bōło ich trocha mani,[45] bo żech połra[46] zezar[47] jak żech je łobiyroł[48]

 

Ciasto:

125 g masła- choć mogecie dać tak jak joł 100g

1 jajco[49] całe

2 żōłtka

1 szklōnka[50] cukru

2 szklōnki mōnki pszynny[51]

2 łyżeczki proszku do pieczynioł

kapka[52] olejku waniliowego- w recepcie je cuker waniliowy, ale tak po prołwdzie to terozki je we sklepie yno cuker waniliNowy i joł już wola tyn olejek

 

Włōnczcie[53] sie piec na 180 stopni. Wszyske składniki ciasta wciepcie do miski i dobrze ugniyćcie. Posmarujcie łokrōngło[54] forma masłym, wyłōżcie na spodek 2/3 tego ciasta (reszta na chwila dejcie do lodōwki) i na 10 minut wsołdźcie[55] do pieca. Potyn wciepcie na gōra pozimki, pokruszcie posypka i do pieca na 40 minut- dejcie pozōr, żeby sie niy przipołlōło.[56]

Joł sie tam z tym pieczyniym niy smolōł,[57] a goście mi to wmōciyli[58] raz, dwa- widać bōło dobre 😉 Smacznego 🙂

 

 

Mirbetajg - małe

 

[1] ten przepis

[2] jest od mojej

[3] babci; ō- samogłoska między o i  u

[4] podobno

[5] kiedyś

[6] mamie

[7] naprawdę

[8] gotowała

[9] piekła

[10] według

[11] robiła

[12] pokrojonych

[13] pasków

[14] ja

[15] był

[16] Za leniwy

[17] pokruszyłem

[18] pamiętam

[19] piekła

[20] obejrzeć

[21] iść

[22] naprawdę

[23] dawała

[24] dojść

[25] nie umiałem

[26] ona powiedziała

[27] robiła

[28] pamięta

[29] dodałem

[30] bardziej

[31] było

[32] ugniecione

[33] wydawało się

[34] dlaczego

[35] zrozumiałem

[36] dopiero później

[37] było napisane

[38] pół

[39] dałem

[40] później

[41] przecież

[42] większe

[43] nakładać

[44] kruszonkę

[45] mniej

[46] kilka

[47] zjadłem

[48] obierałem

[49] jajko

[50] szklanka

[51] mąki pszennej

[52] odrobinę

[53] włączcie

[54] okrągłą

[55] wstawcie

[56] uważajcie, żeby się nie przypaliło

[57] nie marnowałem czasu

[58] zjedli

Sam tyż mogecie mie znojś:
Kej lubicie ôbrŏzki
Sam znojdziesz moje filmy
Sam znojdziesz moje filmy
Jak lubisz ćwiyrkać, to sam wlyjź
Visit Us
Follow Me
Dastaniecie mejla ze nowymi receptami
RSS




Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*