Mirbetajg ze pozimkōma ( Truskotka- szarlotka, w której czynnik jabłkowy zastąpiony został truskawkami )

Tyn recept[1] to je łod moji[2] Ōłmy[3] i pōnoś[4] kedyjś[5] go podała moji Mutrze.[6] Choć tak po prołwdzie,[7] to moja Ōłma wszysko warzōła[8] i piykła[9] tak na oko, a niy wedle[10] receptu. Na gōrze robiōła[11] z pokrōnych[12] połskōw[13] tego ciasta tako fajno kratka. Joł[14] żech bōł[15] na tako robota za zgniōły[16] i na gōrze żech ta posypka yno pokruszōł.[17]  I co jeszcze pamiyntōm,[18] to to, że tyn mirbetajg piykła[19] w prodiżu, ale żeby dzisiej sie taki prodiż łobejrzeć,[20] to musicie sie iś[21] do muzeum. We recepcie bōły napisane 3 jajca, ale do tego czy Ōłma richtig[22] dołwała[23] całe 3 jajca, to żech prziś[24] niy umioł.[25] Jak żech sie pytoł Ciotki, to łona pedziała,[26] że sama dołwo 2 całe i jedne żółtko, ale jak robiōła[27] Ōłma niy pamiynto.[28] Joł żech wciep[29] 1 całe i 2 żōłtka, bo jakojś mi to tak barzi[30] do kruchego pasowało. Jak bōło[31] ugniecōne,[32] to mie sie zdało[33] trocha za suche, ale czamu,[34] to żech spochołpiōł[35] dopiyro późniyj.[36] We recepcie stoło[37][38] kostki masła i tak żech doł,[39] ale potyn[40] przypomniało mi sie, że przeca[41] kedyjś te kostki bōły trocha wiynksze[42]– 250 g. We smaku bōło bardzo dobre, a jak dołcie trocha mani masła, to bajecie mieć mirbetajg fitness i lepi sie bydzie Wōm nakłołdać[43] ta posypka.[44]

Co potrza?

1 kg pozimek- choć po prołwdzie bōło ich trocha mani,[45] bo żech połra[46] zezar[47] jak żech je łobiyroł[48]

 

Ciasto:

125 g masła- choć mogecie dać tak jak joł 100g

1 jajco[49] całe

2 żōłtka

1 szklōnka[50] cukru

2 szklōnki mōnki pszynny[51]

2 łyżeczki proszku do pieczynioł

kapka[52] olejku waniliowego- w recepcie je cuker waniliowy, ale tak po prołwdzie to terozki je we sklepie yno cuker waniliNowy i joł już wola tyn olejek

 

Włōnczcie[53] sie piec na 180 stopni. Wszyske składniki ciasta wciepcie do miski i dobrze ugniyćcie. Posmarujcie łokrōngło[54] forma masłym, wyłōżcie na spodek 2/3 tego ciasta (reszta na chwila dejcie do lodōwki) i na 10 minut wsołdźcie[55] do pieca. Potyn wciepcie na gōra pozimki, pokruszcie posypka i do pieca na 40 minut- dejcie pozōr, żeby sie niy przipołlōło.[56]

Joł sie tam z tym pieczyniym niy smolōł,[57] a goście mi to wmōciyli[58] raz, dwa- widać bōło dobre 😉 Smacznego 🙂

 

 

Mirbetajg - małe

 

[1] ten przepis

[2] jest od mojej

[3] babci; ō- samogłoska między o i  u

[4] podobno

[5] kiedyś

[6] mamie

[7] naprawdę

[8] gotowała

[9] piekła

[10] według

[11] robiła

[12] pokrojonych

[13] pasków

[14] ja

[15] był

[16] Za leniwy

[17] pokruszyłem

[18] pamiętam

[19] piekła

[20] obejrzeć

[21] iść

[22] naprawdę

[23] dawała

[24] dojść

[25] nie umiałem

[26] ona powiedziała

[27] robiła

[28] pamięta

[29] dodałem

[30] bardziej

[31] było

[32] ugniecione

[33] wydawało się

[34] dlaczego

[35] zrozumiałem

[36] dopiero później

[37] było napisane

[38] pół

[39] dałem

[40] później

[41] przecież

[42] większe

[43] nakładać

[44] kruszonkę

[45] mniej

[46] kilka

[47] zjadłem

[48] obierałem

[49] jajko

[50] szklanka

[51] mąki pszennej

[52] odrobinę

[53] włączcie

[54] okrągłą

[55] wstawcie

[56] uważajcie, żeby się nie przypaliło

[57] nie marnowałem czasu

[58] zjedli

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *