Gibki szałołt ze curry (Szybka sałatka z curry)




Po wakacjach to czowiekowi sie jakosić tak ciynższo chycić za te garce, a jak na dworze jeszcze je hic, to chciałoby sie raz dwa cojś mieć na talyrzu. Wtedy sie moge przidać taki szałołt, co to po prołwdzie[1] idzie sie szczelić[2] i bez lato, i bez zima. Yno pamiyntejcie, że to curry (czytejcie: kary) niy mo nic wspólnego ze kurōma[3]. Ta prziprawa przijechało do nołs jakosik ze Indii i sie we tyj Europie spanoszōła.[4]

 

Co potrza?

 

3 jabka

1 abo i 2 banany

gorść[5] łorzechōw[6] włoskich

połra łodygōw zelera naciowego[7]

kōnsek[8] żōłtego syra (10-15 dkg)

 

Zōłza:

pó citrōłny[9]

połra[10] łeżek[11] jogurtu gereckego

pó łyżeczki curry

 

Orzechy poprołżcie trocha na suchyj patelni. Jabka i banany łobiercie[12] i pokrejcie[13] na kōnski. Zelera tyż pokrejcie, syr mogecie sie pokrajać, ale jak tam Wōm[14] wlezie pod rynka[15] jake tarło,[16] to mogecie go i zetrzyć. Wciepcie to wszysko do miski, sklądniki zōłzy wymiszejcie sie w jaki miseczce, łoblyjcie[17] reszta, wymiszejcie i fertich.[18] Smacznego 🙂

Gibki szałołt ze curry 2- małe

 

[1] tak naprawdę

[2] strzelić

[3] kurami

[4] rozpanoszyła

[5] garść

[6] orzechów

[7] kilka łodyg selera naciowego

[8] kawałek

[9] pół cytryny

[10] kilka

[11] łyżek

[12] obierzcie

[13] pokrójcie

[14] Wam

[15] wpadnie w ręce

[16] tarka

[17] oblejcie

[18] gotowe




Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*