Syrnik ze mandlami (Sernik z migdałami)

Tyn syrnik to je dobre pole do eksperymyntōw. Kōmbinowołech ze mōnkami i dodatkami, aż żech prziszoł tyż do tych mandli.1 Połōnczynie tego miynkego syrnika ze mandlami na chama mi sie wcisło bez żołōndek do serca 😉

 

Co potrza?

Spodek:2
1 szklōnka
3  mielōnych mandli
1 szklōnka  mōnki pszynny
2 żółtka
100 g masła
pó szklōnki cukru
1,5 łyżeczki proszku do pieczynia

Syrnik:
1 kg syra- nojlepi4 z wiaderka, bo co sie mołcie5 jeszcze smolić6 ze mielyniym
1 liter mlyka
7
1,5 szklōnki cukru (mogecie sie tyż dać yno 1 szklōnka abo 1,25- wszysko zależy łod8 Waszych smakōw)
6 żōłtek
2 pudingi
9 śmiytankowe
4 łeżki łoleju
10
4 łeżki śmiytōnki
kapka arōmatu migdałowego

Gōra:
8 biōłek
pó szklōnki mandli
4 łeżki cukru pudru

Blacha do tego syrnika nojlepi, żeby bōła trocha wyższoł. Wyłōżcie się jōm papiōrym do pieczynioł tak, żeby wystołwoł11 ponad blachōm.  Nojprzōd weznymy12 sie za te kruche na spodek. Wszyske składniki wciepcie13 do miski, wyrōbcie na jednolitoł masa i wyłōżcie na blacha.
Piec sie rozgrzyjcie na 200 stopni.
Tera
14 syrnik- wejście15 się na to srogoł16 miska, żebyjście niy okidali17 cały18 kuchni.  Żōłtka zmiksujcie ze cukrem, aż trocha pojaśniejōm. Dejcie puding, śmiytōnka, łolyj19, arōmat i dobrze wymiyszejcie. Tera syr, mlyko i rozfyrlejcie20 to mikserym tak, co by sie to wszysko fajnie pomiyszało i wylyjcie21 na te kruche, co już je na blasze. Dejcie yno pozōr22, żeby sie Wōm nic niy rozloło23, jak bajecie24 tyn syrnik wrołżać25 do pieca.
Moł
26 siedzieć we piecu godzina, ale jak bydzie 50 minut, to łobejrzyjcie,27 czy sie niy przipołlo,28 bo te pierzińske piece niyroz robiōm nōm take wice29. Jakby co, wyci­ōngcie30 go trocha pryndzy31 abo połôżcie na wiyrch konsek32 papiōru do pieczynioł.
Ubijcie te biōłka- wciepcie tam w palcach trocha soli
33. Dejcie cuker puder, mandle i dobrze wymiksujcie.
Rozłōżcie te biōłka na syrniku i dejcie jeszcze do pieca na 10-15 minut. Pod kōniec mogecie go wyłōnczyć
34 i nawet leko35 uchylić drzwiczki, żeby sie ta gōra trocha podsuszōła36.
Nojlepi tyn syrnik upiyc dziyń naprzōd
37, bo potrzebuje trocha czasu, żeby sie porzōndnie ochōdziōł38 i stynżoł.39  Smacznego 🙂

Syrnik ze madlami- małe

1migdałów

2 spód

3 szklanka

4 najlepiej

5 macie

6 niepotrzebnie męczyć

7 mleka

8od

9 budynie

10 oleju

11 wystawał

12 zabierzemy się

13 wrzućcie

14 teraz

15 proszę wziąć

16 duża

17 pobrudzili

18całej

19 olej

20 wymieszajcie

21 wylejcie

22 proszę uważać

23 rozlało

24 będziecie

25 wsadzać

26 ma

27 zabaczcie

28 przypala

29 robią takie psikusy

30 wyciągnijcie

31 wyciągnijcie go trochę wcześniej

32 na górę kawałek

33 szczyptę

34 wyłączyć

35 lekko

36 posuszyła

37 wcześniej

38 porządnie ostygł

39 stężał

Sam tyż mogecie mie znojś:
Kej lubicie ôbrŏzki
Sam znojdziesz moje filmy
Sam znojdziesz moje filmy
Jak lubisz ćwiyrkać, to sam wlyjź
Visit Us
Follow Me
Dastaniecie mejla ze nowymi receptami
RSS




4 Komentarze

  1. Upiekłam, była większa, a i tak ledwo się zmieścił xD
    Oczywiście przyjarałam spód, bo się zestrachałam, że się masa serowa nie zetnie, ale wyszła miodzio. Dzięki wielkie! 🙂

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*