Szpargel w cieście ze piwym (Szparagi w cieście piwnym)




Sezōn na szpargel niy je dugi[1] i bez to[2] trza go wykorzystać, ale żeby nōm się niy zmiyrzło[3] jedzynie yno uwarzonego[4],  mogymy sie go tyż usmażić. Dołwno tymu[5] prziszoł żech[6] na taki recept[7] na szpargel w cieście ze piwym[8]. A jak już sie otworzymy take piwo do warzynia[9], to przeca niy zmarnujymy ty[10] reszty i przi okazji mogymy sie i napić piwa. A do takego szparglu nojlepi sie zrobić zōła[11] czoskowo-koperkowoł.

Co potrza?

szpargel – jedne opakowanie
1 jajco
[12] szklōnki piwa
6 łeżek mōnki pszynny[13]
sōl i pieprz
łolyj[14]
Zôłza:

4 łeżki jogurtu greckego
1 łeżka oliwy
1 przeciśniynty zômbek czosku
1 łeżka pokrônego[15] koperku
sôl i pieprz

Szpargel umyjcie, a potyn kożdy wejście[16] chyćcie[17] z dwóch kōńcōw i złōmcie. Gōrno czyńść je dobroł, a dolnoł wyczajście.[18] Te ciasto to sie trocha robi jak na ajerkuchy.[19] Jajco rozfyrlejcie[20] mikserym, potyn wlyjcie tam piwo i wciepcie[21] mōnka, sōl, pieprz i porzōndnie wymiksujcie. Rozgrzyjcie sie w jakim gorku łolyj, tōnkejcie kożdego szpargla w cieście i rajn[22] z nim do łoleju. Jak bydzie fajnie złoty, to go wyciōngcie[23] na papiyrowy ryncznik, żeby tyn łolyj sie tam trocha wsiōnk[24] i fertich.[25]

Wszyske składniki zōłzy dejcie sie do jaki miski, wymiyszejcie[26] i po robocie. Smacznego:)

 

Szpagle we cieście ze piwym-małe2

[1] długi

[2] przez to

[3] znudziło

[4]tylko ugotowanego

[5] dawno temu

[6] wpadłem

[7] przepis

[8] piwem

[9] gotowania

[10] tej

[11] sos

[12] pół

[13] łyżek pszennej mąki

[14] olej

[15] pokrojonego

[16] później każdy wziąć

[17] złapcie

[18] wyrzućcie

[19] naleśniki

[20] ubijcie

[21] wrzućcie

[22] dajcie do środka

[23] wyciągnijcie

[24] wsiąknął

[25] gotowe

[26] wymieszajcie




2 Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*