Edbery i szokoladowy iberaszung (Truskawki i czekoladowa niespodzianka)

Sezōn na edbery niy je dugi[1] i trza go jak nojbarzi[2] wykorzystać. Idzie je jejś[3] same, idzie sie upiyc[4] jake[5] ciasto, abo sie szczelić[6] na szybko jaki deser. Tyn, co sam ło nim byda pisoł,[7] robi sie raz,  dwa, a ta słodko szokoladowo kryjma[8] pasuje do tych edberōw, jak piwo do grillowanego wōsztu[9] 😉

 

Co potrza?[10]

 

edbery- aby kilo[11]

bioło szokolada

syrek[12] mascarpone (250 g)

pudełko śmiytōnki[13] 30% (125-150 ml)

łeżka[14] cukru pudru

 

 

Edbery umyjcie i łobiercie.[15] Rozpuśćcie szokolada w jaki[16] misce na gorku[17] z wrzōntkym.[18]

Ubijcie śmiytōnka, dejcie tam pod koniec cuker puder, mascarpone i porzōndnie wymiyszejcie.[19] Teraz wlyjcie[20] tam ta rozpuszczōno szokolada, trocha pomiksujcie i fertich.[21]

Mogecie[22] ta kryjma dać na dōł, a na to edbery, abo i nojprzōd[23] edbery, a na gōrze fajnie ułōżcie[24] sie tyn szokoladowy iberaszung[25]. Smacznego:)

Edbery i szokoladowy iberaszung- małe

 

[1] długi

[2] najbardziej

[3] jeść

[4] o nim

[5] upiec jakieś

[6] strzelić, zrobić sobie

[7] będę pisał

[8] krem

[9] kiełbasy

[10] co potrzeba

[11] przynajmniej kilogram

[12] serek

[13] śmietany

[14] łyżka

[15] obierzcie

[16] jakiejś

[17] albo garnku

[18] wrzątkiem

[19] porządnie wymieszajcie

[20] wlejcie

[21] gotowe

[22] możecie

[23] najpierw

[24] ułóżcie

[25] niespodzianka

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *