Szpajza ze mango (Deser śląski- wersja eksperymentalna z mango)




Jak idzie1 zrobić szpajza ze pozimkōma,2 to  czamu3 niy zrobić sie i taki4 barzi5 oriyntalnyj ze mango. Pomysłōw na roztomajte6 szpajzy mōm7 jeszcze trocha i to może mi z tego wyjdzie tako całoł seria. Pamiyntejcie, że nojważniysze jest sam8 te mango, niy moge9 być twarde, ale fajnie miynke i soczyste. Tyn deser je taki odświyżajōncy, niy za słodki i jak żech go testowoł na gościu, to niy dojś,10 że  przeżōł,  to jeszcze pedzioł,11 że je bardzo dobry 🙂

Co potrza?

1 sroge12 i dojrzałe mango
400 ml śmiytōnki ( 36 % )
2 łeżki cukru pudru
3 łyżeczki żylantyny
połra13 łeżek wody

Do posypania na gōra:
płatki biołyj14 szokolady, abo kōłkōsraszple,15 abo płatki migdałów, abo jeszcze jake inksze rzeczy, co to bydōm fajnie wyglōndać na wiyrchu.16

Mango łobiercie,17 pokrejcie18 na byle jake kōnski19 i dejcie20 je do jaki miski, abo blyndera. Ta pestka, co je we środku, mogecie wyciepnōńć.21 Mango zmiksujcie, dodejcie do niego rozpuszczōno we wrzōntku żylantyna i wejście22 sie za śmiytōnka. Ubijcie jōm, a pod kōniec dejcie cuker puder. Tera nastołwcie23 sie mikser na mańszo24 pryndkość i pomału25 dodołwejcie sie dō ni te zmiksowane mango. Przelyjcie ta szpajza do jaki fajny miski, na wiyrchu posypcie szokoladōm abo i jakim inkszym łōnym do posypowania, dejcie do lodōwki, poczekejcie, aże stwardnie i …smacznego 🙂

Szpajza ze mango- małe

1można

2truskawkami

3dlaczego

4takiej

5bardziej

6różne

7mam

8tutaj

9może

10dość

11powiedział

12duże

13kilka

14białej

15wiórki kokosowe

16górze

17obierzcie

18pokrójcie

19kawałki

20włóżcie

21możecie wyrzucić

22zabierzcie

23ustawcie

24mniejszą

25powoli




2 Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*