To je tak po prołwdzie1 takoł wariacja na tymat ajnfachowego2 murzynka. Lubia, kej3 słodycz je przełōmano czymś kwajśnym, a do tego jeszcze tyn szokoladowy smak… niy ma co pisać- sprōbujcie 🙂
Te składniki bydōm na wiynkszo, sztyrogato4 blacha.
Co potrza?
300 g masła (niy myślcie ô cholesterolu 😉 )
1/4 szklōnki mlyka
3 łeżki kakao
1,5 szklōnki cukru
2 szklōnki mōnki
4 jajca
2 łeżeczki proszku do pieczynioł
trocha soli
300 g jochanek5
Masło, mlyko, kakao i cuker dejcie do gorka i powarzcie na małym ôgniu, aż sie z tego narychtuje jednolity syrop. Ochōdźcie6 go i ôdbiercie połra łeżek do jaki szolki7 (bydzie do polōnia po wiyrchu po upieczyniu). Ubijcie biołka (mogecie tam dać ździebko8 soli). Niyskorzi do ochōdzōnyj masy dejcie żōłtka, mōnka, proszek do pieczynioł i dobrze to wymiksujcie. Na kōniec wmiyszejcie do tego ubite biołka.
Łozgrzyjcie bratruła9 na 180 stopni. Masa przelyjcie do formy, połozciepujcie10 po wiyrchu jochanki i wrojście te ciasto na 45-50 minut do pieca.
Jak baje11 upieczōne, to posmarujcie je po wiyrchu jeszcze tym syropym, ochōdźcie i… smacznego 🙂
1naprawdę
2zwykłego
3gdy
4prostokątną
5czerwonej porzeczki
6ostudźcie
7kubka
8szczyptę
9piekarnik
10porozrzucajcie
11będzie
Dodaj komentarz