Chciołech moji cerze1 upiyc szokoladowe babeczki (te uwielbiōm: https://chopwkuchni.pl/?p=86 ), ale ôna sie uparła na ciasto marchewkowe… co bōło2 zrobić, musiołech wymyślić marchew we szokoladzie3 😉
5 jajec
100 g cukru (jŏ żech doł 75 g biołego i 25 g kokosowego), ale jak lubicie barzi słodke maszkyty4, to lepi dejcie 150 g (mogecie dać tyż brōnołtny5)
100 g gorzkyj szokolady
1 szklōnka startyj wyciśniyntyj marchwi
100 g płatkōw mandli6
100 g mōnki pszynnyj
100 g mōnki orkiszowyj (dołech takyj razowyj)
1 płaskŏ łeżeczka sody oczyszczonej
1 płaskŏ łeżeczka proszku do pieczyniŏ
pó szklōnki ôleju
trocha pudecukru7 do posucia po wiyrchu
Szokolada łozpuśćcie8 we jakyj małyj misce nad gorkym ze wrzōntkym. Jajca ubijcie ze biołym cukrym. Potyn wmiyszejcie tam pomału reszta składnikōw- jŏ żech to robiōł warzechōm.
Bratruła9 łozgrzyjcie na 180 stopni. Forma (jŏ żech mioł takŏ na abgeryjta10 ze dziurōm postrzodku11) posmarujcie masłym i posujcie12 tartōm bōłkōm. Ciasto do formy, forma na 45 minut do bratruły i fertich13. Na kōniec mogecie jeszcze je yno posuć ździebko14 pudecukrym. Smacznego 🙂
1córce
2było
3czekoladzie
4łakocie
5brązowy
6migdałów
7cukru pudru
8rozpuśćcie
9piekarnik
10babka
11pośrodku
12posypcie
13gotowe
14trochę
Wszystko po Śląsku zrozumiałam, upiekę to ciasto.
Można to też w keksówce upiec?
Oczywiście, tylko, żeby to ciasto miało szansę trochę wyrosnąć 😉