Ryba lubi pływać- nojlepi we tōmatach (Dorsz w tomacie ;) )

Ryba je dobroł niy yno na piōntek1, a jak je dobrze narychtowano2, to sie może przed niōm sklōdzić3 niyjedne miyso4. Na tyn recept5 żech prziszoł, jak my mieli mieć bezuch6 we piōntek- czowiek myśli, myśli i… tak żech prziszoł na ta ryba we tōmatach7. Podoł8 żech jōm ze nudlami9 i to je chyba nojlepszy dō ni10 kamrat11. A co nojważniyjsze, gibko12 sie to warzi13.

Co potrza?

50 dkg dorsza

50-70 ml przeciyru ze tōmatōw

1 cebula

1 zōmbek czosku

2 „ône”14 trołwy citrōłnowyj15 (chyba szło by pedzieć16, że źdźbła- ale jak ji niy mołcie, to mogecie zetrzyć skōrka ze jednyj citrōłny)

pynczek pietruszki

połra gałōnzkōw miynty17

szczypiorek ze jednyj dymki

zaft18 ze poły citrōłny

sōl i pieprz

trocha chili

łeżka masła klarowanego

łeżka ôleju kokosowego (jak niy mołcie, to mogecie dać łeżka oliwy- abo i 2)

Na maśle i ôleju zeszklijcie cebula i czosnek. Dociepcie19 do tego pokrōnego20 na mańsze kōnski21 dorsza i wlyjcie zaft ze citrōłny. Niech sie to tak ze minuta podpiecze i potyn mogecie wlołć22 przeciyr i wciepnōńć prziprawy. Tera styknie, żeby sie to powarzōło ze połra minut i mołcie jołdło23 fertich24. Jak byjście chcieli sie to zjejś z nudlami, to nojlepi na samym poczōntku nastawić na nie woda. Smacznego 🙂

 

 

1piątek, ō- samogłoska w wymowie pomiędzy o i u

2przygotowana

3schować

4mięso

5przepis

6gościa

7pomidorach

8podałem

9makaronem

10niej

11kolega, towarzysz

12szybko

13gotuje

14ô=ło

15cytrynowej

16powiedzieć

17mięta

18sok

19dorzućcie

20pokrojonego

21mniejsze kawałki

22wlać

23jedzenie

24gotowe

Sam tyż mogecie mie znojś:
Kej lubicie ôbrŏzki
Sam znojdziesz moje filmy
Sam znojdziesz moje filmy
Jak lubisz ćwiyrkać, to sam wlyjź
Visit Us
Follow Me
Dastaniecie mejla ze nowymi receptami
RSS




Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*