Niyftorzi1, jak widzōm take miano2, zarŏzki3 sie chytajōm4 za gowa, ale jak fto je na diecie bezglutynowej, to dlo niego niy ma to wcale take dziwne. Je w tym chlebie mało wynglowodanōw i bez to wszyjske te ludzie, kere je ôgraniczajōm, majōm sam recept na zdrowe kalorie. Mōmy sam hawefloki5 i ône niby majōm kans wynglowodanōw, ale cojsik musi to wszyjsko zlepić cuzamyn6. Prōbowołech nawet narychtować chlyb taki prawie bez wynglowodanōw, ale sie potyn łozlecioł7 😉
Co potrza?
2 szklōnki haweflokōw
1 szklōnka pomelanych8 kōłkōsraszpli9 (niyftorzi na to gŏdajōm mōnka kokosowŏ 😉 )
1 szklōnka ziorek10 słōnecznika
1 szklōnka pomelanych mandli11
0,5 szklōnki sezamu
0,5 szklōnki ziorek lnu
0,5 szklōnki pomelanych orzechōw włoskich
2 łeżeczki czarnuszki
2 łeżeczki soli
6 łeżek oliwy
1 łeżka miodu
3 szklōnki wody
Kebyjście niy mieli jakego składnika, to sie gowy niy łōmcie12, yno dejcie czego inkszego- przeca niy idzie sie bŏć improwizacyji przi warzyniu 😉
Wciepcie13 wszyjske składniki do jaki miski, wymiyszejcie i przełōżcie do wyłożōnyj papiōrym do pieczynioł kyksōwki (abo jaki inkszy małyj formy).
Ôstowcie to na godzinka, żeby nōm sie to trocha powiōnzało, a potyn wrojście na godzina do bratruły14 łozgrzōnyj na 180 stopni. Keby po godzinie niy bōło to fajnie przibrōnołcōne15, to wyciōngcie tyn chlyb ze formy i wrojście na 10-15 minut nazōd16 do bratruły, ale łozhajcujcie17 jōm tera na 200 stopni. Niyskorzi musi sie tyn chlyb dobrze ochōdzić18 i mogecie sie brać za krajanie- yno pamiyntejcie, co by tego niy krŏć na za małe sznity, bo moge sie trocha łozlatywać19… niy ma glutynu, kery by to fajnie trzimoł 😉
Smacznego 🙂
1niektórzy
2nazwę
3zaraz
4łapią
5płatki owsiane
6razem
7rozpadł
8zmielonych
9wiórki kokosowe
10ziaren
11migdałów
12nie zawracajcie głowy
13wrzućcie
14piekarnika
15zrumienione
16z powrotem
17rozgrzejcie
18ostudzić
19rozpadać
Dodaj komentarz