To je richtich1 ajnfachowe2, ale jak potyn pokrajecie to na talyrz i postawicie gojścōm3 do kafeju4, to to na zicher5 sie na to ciepnōm6 i jeszcze bydōm Wołs chwołlić7, jake to gryfne maszkyty8 żejście narychtowali.9
4 jajca
4 łyżki mōnki tortowyj
4 łeżki cukru
1 płaskoł łeżeczka proszku do pieczynioł
500 g mascarpōne
krauzka10 kōnfitury abo dżymu*
*Joł żech bez lato, jak u Teściowyj bōło kans11 borōwek hamerykańskich, wciep je na patelnia, odparowoł woda i gorke wloł do krauzy. Potyn żech go yno przewrōciōł do gōry dnym i dziynki tymu terołzki miołech wspōminki ze lata 😉 Niy dołwołech tam żołdnego12 cukru! I nic sie niy zepsuło, a joł mōm terołzki same owoce.
Ôddzielcie biołka ôd żōłtkōw. Biołka ubijcie ze cukrym na sztywnoł piana, potyn wmiyszejcie tam pomału żōłtka i przesiōnoł mōnka ze proszkym do pieczynioł. Na sztyrogato13 forma dejcie papiōr do pieczynioł, wyłōżcie na to ciasto i wrojście na 20 minut do bratruły14 łozgrzōnyj na 170 stopni.
Jak tyn biszkopt baje upieczōny, to go przeciepcie na czysto uciyraczka15 i symnijcie16 papiōr do pieczynioł (niy opołrzcie17 sie przi tym). Niyskorzi18 zawińcie to w rola19 i dejcie tymu ochōdnōńć20.
Mascarpōne wymiyszejcie ze kōnfiturōm abo dżymym, łozsmarujcie21 na ochōdzōnym biszkopcie, zawińcie, dejcie22 na chwila do lodōwki i mogecie szykować kafyj 😉 Smacznego 🙂
1naprawdę
2proste
3gościom
4kawy
5pewno
6rzucą
7chwalić
8słodycze
9przygotowali
10słoiczek
11dużo
12żadnego
13prostokątną
14piekarnika
15ścierkę
16zdejmijcie
17oparzcie
18później
19rulon
20 ostudzić się
21rozsmarujcie
22włóżcie
Dodaj komentarz