Niy ma chyba za kans1 bajtli2, kere3 niy lubiōm4 gofrōw. A i ci barzi5 majerantni6, kej7 sie pojadōm na wywczasy8 i przelezōm9 kole budki ze goframi, to sie niyjednymu zawołży10 i kupi choby yno takego z pudecukrym. Ale czamu sie takich niy narychtować11 w dōma? Takoł maszyna do robiynia gofrōw idzie kupić za 50 zł, a to tela, wiela sie we jakim kurorcie zapłaci za piyńć gofrōw. My z mojōm Babōm12 to sie lubiymy niyrołz tak pomaszkycić i na mitag13– ku tym gofrōm ślagzana14, roztomajte15 owoce i całoł fōra16 kalorii 😉
Co potrza?
(ta ilość styknie nōm na ôjziym17 wiynkszych gofrōw):
3 jajca
1/3 ôzpuszczōnyj18 kostki masła (ale niy tyj niymieckyj 250 g, yno tyj cyganiōnyj polskyj 200 g)
2 szklōnki mōnki
1 szklōnka mlyka
3-4 łeżki cukru
ździebko19 soli
3 płaske łeżeczki proszku do pieczynioł
trocha ôleju do natłuszczynia gofrownicy
Jajca zmiksujcie ze cukrym, wciepcie20 reszta składnikōw, wymiyszejcie i fertich21– nojlepi, jak te ciasto niy je za rzołdke22. Gofrownica posmarujcie ôlejym, dejcie23 tam trocha tego ciasta- tak, żeby yno przikrōło ta dolnoł czyńść- i zawrzyjcie24. Niyskorzi25 trza wejrzeć26, czy sie niy przibrōnołciōło27 za kans i nojlepi ôbrōcić na drugoł strōna. Jak już bydzie prawie fertich, to otwōrzcie i niech sie tera chwila posuszy ze jednyj i drugyj strōny, to tyn gofer bydzie barzi chrupiōncy. Na tym robota sie kōńczy i zaczyno Wasza fantazja, co byjście chcieli sie tam na wiyrch wciepnōć. Ślagzana, roztomajte kryjmy, owoce, zōłzy28… Smacznego 🙂
1dużo
2dzieci
3które
4ō- samogłoska w wymowie między o i u
5bardziej
6dorośli
7gdy
8urlop
9przejdą
10zachce
11przygotować
12Żoną
13obiad
14bita śmietana
15różne
16fura
17osiem
18rozpuszczonej
19szczypta
20wrzućcie
21gotowe
22rzadkie
23dajcie
24zamknijcie
25później
26sprawdzić
27przypaliło
28sosy
Dodaj komentarz