Sōm1 ludzie, kere2 na kokos niy mogōm nawet wejrzeć i ôni by pryndzyj ze godu padli, jak sie jedna zmaszkyciyli3… całe szczyńście jŏ kokos lubia. Yno mi sam niy gŏdejcie, że makrōłny to yno te ciastka ze ôdpustu ze bōłkōm tartōm, kero miała udŏwać mandle 😉 Jak chcecie, to mogecie do tyj ubityj piany dać i szpyrki4… to by bōły take makrōłny do piwa 😉
Recepty5 na kokosanki sōm prawie wszyndzie take same, ône sōm take trocha za słodke i mdłe, a mie korciōło, zeby sam co zmiynić… i dodołech startŏ skōrka ze citrōłny6. Już nigdy niy byda robić inkszych, bo te sōm dlō mie idealne.
Bierymy sie za robota.
4 biołka
pó szklōnki cukru
200 g kōłkōsraszpli
skōrka ôbtartŏ ze jednyj citrōłny
łozpuszczōnŏ łeżka masła
Ubijcie na sztywno piana te biołka ze cukrym. Potyn wmiyszejcie do tego kokos, dejcie masło i potartŏ skōrka ze citrōłny. Nagrzyjcie bratruła7 na 160 stopni. Na blacha łeżeczkōm wykłodejcie take małe abo wiynksze kōłka tyj masy, mogecie je tyż robić na takich małych opłatkach. Niyskorzi8 wrojście blacha do bratruły na 15-20 minut. Tak po 5 minutach mogecie ta tymperatura zmniyjszyć na 150 stopni. A jak już bydōm fajnie przibrōnŏcōne, to lekko uchylcie drzwi ôd bratruły i niech sie jeszcze te makrōłny trocha posuszōm.
Bydōm chrupiōnce po wiyrchu9 i fajnie miynke driny10… Biercie sie za nie… Smacznego 🙂
1są
2którzy
3jeść słodycze albo inne smakołyki
4skwarki
5przepisy
6starta cytrynowa skórka
7piekarnik
8później
9z góry
10w środku
Dodaj komentarz