Bez1 lato niy chce nōm2 sie włōnczać pieca i nojbarzi3 lubiymy, keby4 jake maszkyty5 sie prawie bez roboty znodły6 same na stole. Na tyn syrnik- niy- syrnik potrza7 15 minut, ale potyn kans8 maszkycynia… i do tego fajnie chōdny9, i fetaminy10, i niy za słodki 🙂
Co potrza?
250 ml krymōwki
800 g jogurtu naturalnego
100-120 g biszkoptōw (nojlepi te twarde- kocie jynzyczki abo take11 do tiramisu)
50 g masła (idzie tyż robić bez masła)
2,5 łeżki żelatyny (+ 1/3 szklōnki wody)
4 łeżki pudecukru12
500 g borōwek hamerykańskich
Ubijcie śmiytōnka, dejcie13 dō ni jogurt, cuker i ôzpuszczōnoł14 we wrzōntku żelatyna (nim jōm sam dołcie15, niech trocha ochōdnie16). Biszkopty pokruszcie (nojlepi nudelkulōm17, zawarte we jakim bojtlu), mogecie je pomiyszać ze masłym, ale kebyjście18 chcieli mieć jeszcze lżyjszy deser, to mogecie tyż to zrobić ze samych biszkoptōw.
Na dōł tortownicy dejcie papiōr do pieczynioł, na niego wysujcie19 te pokruszōne biszkopty. Potyn przidzie20 trocha masy „syrnikowyj”, na to warstwa borōwek, na nie reszta masy i na sōm wiyrch21 reszta borōwek. Tera22 do lodōwki aż stynżeje- na to nojlepi ôstwić23 połra godzin, żeby nōm sie potyn te ciasto niy rozleciało, a niyskorzi24 już yno smacznego 🙂
1w trakcie
2nam; ō- samogłoska w wymowie między o i u
3najbardziej
4kiedy
5słodycze
6znalazły
7potrzeba
8dużo
9chłodny
10witaminy
11takie
12cukru pudru
13dajcie
14rozpuszczoną; ō= ło
15dodacie
16ostudzi się
17wałkiem do ciasta
18gdybyście
19wysypcie
20przyjdzie
21górę
22teraz
23zostawić
24później
Ja Czeszka mieszkajaca w Karwinie toz kolo granicy. Tutaj tez mowi sie „po naszymu”. Choc nasza gwara rozni sie troche od tej Waszej, nie trudno zrozumiec. Ale fajny desr! 🙂 Pozdrawiam!
Mialo byc: deser. 🙂
Choć w tym przypadku nawet de-ser (syrniyk bez syra) 😉
Aleś mi pypcia narobioł, hyba bana musioł se coś do zmaszkecynia poszukać. Pozdrowienia
Smacznego 🙂