Tyn syrnik to je dobre pole do eksperymyntōw. Kōmbinowołech ze mōnkami i dodatkami, aż żech prziszoł tyż do tych mandli.1 Połōnczynie tego miynkego syrnika ze mandlami na chama mi sie wcisło bez żołōndek do serca 😉
Co potrza?
Spodek:2
1 szklōnka3 mielōnych mandli
1 szklōnka mōnki pszynny
2 żółtka
100 g masła
pó szklōnki cukru
1,5 łyżeczki proszku do pieczynia
Syrnik:
1 kg syra- nojlepi4 z wiaderka, bo co sie mołcie5 jeszcze smolić6 ze mielyniym
1 liter mlyka7
1,5 szklōnki cukru (mogecie sie tyż dać yno 1 szklōnka abo 1,25- wszysko zależy łod8 Waszych smakōw)
6 żōłtek
2 pudingi9 śmiytankowe
4 łeżki łoleju10
4 łeżki śmiytōnki
kapka arōmatu migdałowego
Gōra:
8 biōłek
pó szklōnki mandli
4 łeżki cukru pudru
Blacha do tego syrnika nojlepi, żeby bōła trocha wyższoł. Wyłōżcie się jōm papiōrym do pieczynioł tak, żeby wystołwoł11 ponad blachōm. Nojprzōd weznymy12 sie za te kruche na spodek. Wszyske składniki wciepcie13 do miski, wyrōbcie na jednolitoł masa i wyłōżcie na blacha.
Piec sie rozgrzyjcie na 200 stopni.
Tera14 syrnik- wejście15 się na to srogoł16 miska, żebyjście niy okidali17 cały18 kuchni. Żōłtka zmiksujcie ze cukrem, aż trocha pojaśniejōm. Dejcie puding, śmiytōnka, łolyj19, arōmat i dobrze wymiyszejcie. Tera syr, mlyko i rozfyrlejcie20 to mikserym tak, co by sie to wszysko fajnie pomiyszało i wylyjcie21 na te kruche, co już je na blasze. Dejcie yno pozōr22, żeby sie Wōm nic niy rozloło23, jak bajecie24 tyn syrnik wrołżać25 do pieca.
Moł26 siedzieć we piecu godzina, ale jak bydzie 50 minut, to łobejrzyjcie,27 czy sie niy przipołlo,28 bo te pierzińske piece niyroz robiōm nōm take wice29. Jakby co, wyciōngcie30 go trocha pryndzy31 abo połôżcie na wiyrch konsek32 papiōru do pieczynioł.
Ubijcie te biōłka- wciepcie tam w palcach trocha soli33. Dejcie cuker puder, mandle i dobrze wymiksujcie.
Rozłōżcie te biōłka na syrniku i dejcie jeszcze do pieca na 10-15 minut. Pod kōniec mogecie go wyłōnczyć34 i nawet leko35 uchylić drzwiczki, żeby sie ta gōra trocha podsuszōła36.
Nojlepi tyn syrnik upiyc dziyń naprzōd37, bo potrzebuje trocha czasu, żeby sie porzōndnie ochōdziōł38 i stynżoł.39 Smacznego 🙂
1migdałów
2 spód
3 szklanka
4 najlepiej
5 macie
6 niepotrzebnie męczyć
7 mleka
8od
9 budynie
10 oleju
11 wystawał
12 zabierzemy się
13 wrzućcie
14 teraz
15 proszę wziąć
16 duża
17 pobrudzili
18całej
19 olej
20 wymieszajcie
21 wylejcie
22 proszę uważać
23 rozlało
24 będziecie
25 wsadzać
26 ma
27 zabaczcie
28 przypala
29 robią takie psikusy
30 wyciągnijcie
31 wyciągnijcie go trochę wcześniej
32 na górę kawałek
33 szczyptę
34 wyłączyć
35 lekko
36 posuszyła
37 wcześniej
38 porządnie ostygł
39 stężał
Hej hej, super blog. 🙂
Na jakiej wielkości blachę ten sernik?
Dziękuję 🙂 Moja blacha ma 21x37cm, ale jak będzie trochę większa, to nawet lepiej. Ważne, żeby była wysoka. Pozdrawiam 🙂
Upiekłam, była większa, a i tak ledwo się zmieścił xD
Oczywiście przyjarałam spód, bo się zestrachałam, że się masa serowa nie zetnie, ale wyszła miodzio. Dzięki wielkie! 🙂
Dużo zależy od pieca, ale cieszę się, że smakowało 🙂