
Kurki to sōm1 chyba jedne z nojlepszych grzibōw. Majōm delikatny smak, kery2 fajnie sie łōnczy niy yno ze inkszymi3 warzywami, ale i niyjednym miysym abo rybōm. Niyfajno to majōm yno cyna4, ale rołz za jaki czas idzie sie trocha rozbestwić5– no, chyba, że mołcie we lesie kaj6 jako dobro sztela7 😉
Co potrza?
20 dkg kurek
20 dkg szpinatu- nojlepi te małe listki
2 zōmbki8 czosku
2 małe cukinie
2 kulki mozarelli
sōl i pieprz
oliwa
To idzie wartko9: na oliwie przesmołżcie w jakim gorku czosnek, dociepcie tam pokrōnoł cukinia, prziprawy i kurki. Jak już cukinia bydzie miynkoł10, to wciepcie11 na chwila szpinat, a jak sie zblanszuje (ôklapnie), to już mōmy jedzynie fertich12– mogecie13 jeszcze trocha dosmakować14. Na talyrzu na wiyrch15 powciepujcie plastry mozarelli i idzie sie brać za jedzynie. Joł16 żech mioł do tego steki ze tuńczyka (to je richtich17 dobre miyso), ale pasować do tego bydzie prawie wszyjsko, nawet jako rolada. Smacznego 🙂
1są; ō- samogłoska w wymowie między o i u
2który
3innymi
4cena
5rozpieścić
6gdzieś
7miejsce
8ząbki
9szybko
10miękka
11wrzućcie
12gotowe
13możecie
14przyprawić
15na górę
16ja
17naprawdę
Dodaj komentarz