To, że lubia trocha poeksperymyntować, to już chyba wiycie1, a niyrołz2 to aże mie samego zaskoczy tyn smak, kery na sōm3 kōniec bańtuje4 na moich kubkach smakowych- po ślōnsku to możno by bōły szolki smakowe 😉
Cukinia lubia, a że w dōma miołech tyż sok ze apfylzinōw5, to żech sie pomyśloł, że jakojś to połōncza… a że chopy lubiōm tyż miyso, to we recepcie6 wylōndowała wyndzōnka7 🙂
Co potrza?
2 małe cukinie
0,5 szklōnki soku ze apfylzinōw
15 dkg wyndzōnki
małoł cebula
pieprz
połra8 listkōw limōnki kaffir (mogecie zamiast tego wycisnōńć trocha soku ze citrōłny)
listki ze świyżyj bazylii
Pokrōnoł9 wyndzōnka wciepcie na patelnia i fajnie przibrōnołćcie10. Potyn dociepcie11 dō niyj cebula, a jak ôna12 sie zeszkli, to dejcie13 tam na chwila pokrōnoł cukinia. Potyn zalyjcie14 to sokym, dejcie pieprz, listki limōnki (abo citrōłna) i niech to sie bez przikrycia trocha powarzi15. Jak cukinia bydzie miynkoł, a sok ôdparuje, to jedzynie mołcie16 fertich17. Na talyrzu mogecie jeszcze to posuć18 świyżōm bazyliōm i … smacznego 🙂
1wiecie
2czasem
3sam; ō- samogłoska w wymowie między o i u
4buszuje
5pomarańczy
6przepisie
7boczek wędzony
8kilka
9pokrojoną
10przypieczcie
11dorzućcie
12ô= ło
13dajcie
14zalejcie
15pogotuje
16macie
17gotowe
18posypać
Dodaj komentarz