Pōnojś to niy je wcale take zdrowe, żeby durś1 jejś miyso i bez to (choby yno we piōntek) idzie sie wymyślić tyż co inkszego. Po zimie jeszcze możno Wōm łostało kajś2 w jakim szranczku3 trocha grochu, to sie mogecie zrobić take cyganiōne karminadle. Yno sie dejcie pozōr,4 jak we piōntek bajecie5 wołać Wasze bajtle6 na łobiołd, bo jak kero7 sōmsiadka baje słyszeć, że mołcie8 karminadle, to baje w sztandzie9 jeszcze iś na skarga do farorza10 😉
Co potrza?
25 dkg łuskanego grochu
10 dkg potartego żōłtego syra
1 jajco
1 cebula
zōmbek czosku
pó11 łeżeczki majeranku
sōl i pieprz
tarto bōłka
łolyj do pieczynia12
Groch we jakim gorku zalyjcie wrzōntkym, a za 15 min wylyjcie ta woda i nalyjcie świyżyj. Tera niech sie pomoczy- jak mołcie czas, to moge i bez noc, ale tyn łuskany przeca13 niy je taki twardy i nawet jak niy mołcie za kans czasu na moczynie, to nic sie niy stanie, yno trza tyn groch baje trocha dużi powarzić14. Niyftorzi gołdajōm, że groch moł sie warzic we wodzie, we jaki sie moczōł, ale joł tam wola sie jōm wymiynić i być zicher15, że mie nie bydzie potyn bez pó dnia beczkować16.
Tera prziszoł czas na warzynie. Taki groch je twardy i trza liczyć aby 40 minut, żeby bōł miynki. Pamiyntejcie , żeby go niy solić, a jak we gorku bydōm sie robiōły szuminy, to je pozbiyrejcie i wyciepcie. Jak już groch bydzie miynki, to mogecie go łodcedzić i posztamfować17. Jak trocha ochōdnie18, to wciepcie tam pokrōno cebula, przeciśniynty czosnek, jajco, syr, majeranek, sōl i pieprz i wszysko fajnie wymiyszejcie. Na jakim talyrzu wysypcie sie tartoł bōłka, rynkami sie uformujcie karminadla (abo karbinadla, bo tak tyż niyftorzi gołdajōm) i łobtoczcie go we tartyj bōłce. Na patelnia sie wlyjcie trocha łoleju i piyczcie te nasze cyganiōne karminadle, aż bydōm fajnie złote. Do nich sie mogecie uwarzić tyż i kartołfli, zjejś jako bōłka, abo i zezryć je same 😉 Smacznego 🙂
1ciągle
2gdzieś
3szafce
4uważajcie
5będziecie
6dzieci
7któraś
8macie
9stanie
10księdza
11pół
12smażenia
13przecież
14pogotować
15pewnym
16wzdęcia
17potłuc
18się ostudzi
Dodaj komentarz