Krewetki sie abo lubi, abo ich niy ciyrpi. Całe szczyńście my sie z mojōm1 Kobiytōm2 dobrze dobrali, bo rołz3 za jaki czas lubiymy wmōcić4 połny5 talyrz tych morskich chrobołkōw6 😉 Terozki je tako moda, że sie owoce morza łōnczy ze miysym, a że niftorzi niy umiōm sie wyforsztelować7 jedzynia bez smaku choby8 kōnska9 wyndzōnki10, to to je danie właśnie dō nich.
Co potrza?
40-50 dkg krewetkōw- nojlepi ôbranych11
10-15 dkg wyndzōnki
1 cebula
1-2 zōmbki czosku
2 łeżki oliwy
pieprz
keliszek biołego wina (wytrawne abo pówytrawne)
2-3 łeżki posiekanyj natki pietruszki
Na patelnia wciepcie12 pokrōnoł13 wyndzōnka i przipiyczcie. Jak już sie przibrōnołci14, to dolyjcie tam oliwy, wciepcie pokrōnoł cebula, pieprz i wyciście czosnek. Niyskorzij wlyjcie wino i jak ône trocha ôdparuje, to wciepcie krewetki- nojczyńścij sōm już pryndzyj15 uwarzōne16, bez to potrzebujōm na patelni yno połra17 minut. Pod kōniec dociepcie tyż pietruszki i mogecie18 sie brać za jedzynie. Dobroł19 bagietka, keliszek biołego wina i … smacznego 🙂
1ō- samogłoska w wymowie między o i u
2żoną
3raz
4spałaszować
5pełny
6robaków
7wyobrazić
8choćby
9kawałka
10wędzonego boczku
11ô= ło
12wrzućcie
13pokrojoną
14przypiecze
15wcześniej
16ugotowane
17kilka
18możecie
19dobra
Dodaj komentarz