Modrŏ kapusta/Blaukraut (Niebieska kapusta zasmażana)

Tego dania to chyba niy trza żołdnymu przedstawiać 😉

Co potrza?

pó gōwki modryj kapusty (chyba, że mołcie jedna małŏ)

sōl i pieprz

10-20 dkg wyndzōnki1

łeżeczka cukru

połra łeżek ôctu

połra łoztrzaskanych we mojździerzu kulek ziela angelskego

połra liści bobkowych2

1-2 starte jabłka

1 cebula

niypołnŏ szklōnka wody

łeżka masła abo ździebko oliwy

Pokrōnżejcie3 kapusta, wciepcie4 do gorka, wlyjcie woda i warzcie5 we ŏtwartym gorku- idzie ô to, żeby woda nōm bez tyn czas ôdparowała i niy trza ji bōło ôdcedzać. Do gorka dociepcie ziele angelske, liście bobkowe, sōl, pieprz, cukier, jabko, wlyjcie trocha ôctu i do smaku mogecie tyż dać masła abo oliwy (abo jedne i druge). Niech sie to tak pomału warzi- jak sie Wōm spōmni, to mogecie ta kapusta tyż połra razy pomiyszać (tak ze pó godziny na wszyjsko zyńdzie6).

Pokrejcie wyndzōnka i przypiyczcie na patelni, pod kōniec dociepcie do niyj pokrōnŏ cebula. Kedy kapusta bydzie już miynkŏ, dejcie dō ni przypieczonŏ wyndzōnka ze cebulōm. Dosmakujcie ôctem, solōm, pieprzym i przez chwila jeszcze powarzcie. Za połra minut mogecie sie za nia brać. Smacznego 🙂

1boczku wędzonego

2laurowych

3poszatkujcie

4wrzuććie

5gotujcie

6zejdzie

Sam tyż mogecie mie znojś:
Kej lubicie ôbrŏzki
Sam znojdziesz moje filmy
Sam znojdziesz moje filmy
Jak lubisz ćwiyrkać, to sam wlyjź
Visit Us
Follow Me
Dastaniecie mejla ze nowymi receptami
RSS




Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*