Tego dania to chyba niy trza żołdnymu przedstawiać 😉
pó gōwki modryj kapusty (chyba, że mołcie jedna małŏ)
sōl i pieprz
10-20 dkg wyndzōnki1
łeżeczka cukru
połra łeżek ôctu
połra łoztrzaskanych we mojździerzu kulek ziela angelskego
połra liści bobkowych2
1-2 starte jabłka
1 cebula
niypołnŏ szklōnka wody
łeżka masła abo ździebko oliwy
Pokrōnżejcie3 kapusta, wciepcie4 do gorka, wlyjcie woda i warzcie5 we ŏtwartym gorku- idzie ô to, żeby woda nōm bez tyn czas ôdparowała i niy trza ji bōło ôdcedzać. Do gorka dociepcie ziele angelske, liście bobkowe, sōl, pieprz, cukier, jabko, wlyjcie trocha ôctu i do smaku mogecie tyż dać masła abo oliwy (abo jedne i druge). Niech sie to tak pomału warzi- jak sie Wōm spōmni, to mogecie ta kapusta tyż połra razy pomiyszać (tak ze pó godziny na wszyjsko zyńdzie6).
Pokrejcie wyndzōnka i przypiyczcie na patelni, pod kōniec dociepcie do niyj pokrōnŏ cebula. Kedy kapusta bydzie już miynkŏ, dejcie dō ni przypieczonŏ wyndzōnka ze cebulōm. Dosmakujcie ôctem, solōm, pieprzym i przez chwila jeszcze powarzcie. Za połra minut mogecie sie za nia brać. Smacznego 🙂
1boczku wędzonego
2laurowych
3poszatkujcie
4wrzuććie
5gotujcie
6zejdzie
Dodaj komentarz