Modŏ kapusta, jak tak leży na sztandzie1, to aże sie projsi, żeby my jōm wziyni 2do dōm. Ta bydzie bez wynołkwianio3 i na zicher4 kołżdymu przipasuje.
gōwka modyj kapusty
małoł cebula
2 łeżeczki cukru
2 łeżki ôctu
połra łeżek oliwy
2 łeżki pokrōnego koperku
sōl i pieprz
Cebula pokrejcie5, posujcie6 cukrym, ôblyjcie ôctym, wymiyszejcie i niech ôna sie trocha przeżre7. Ze kapusty wyciepcie te liście z wiyrchu, przeżnijcie8 jōm na pó, wykrejcie tyn głōmb, a reszta pokrajejcie na drobne połski9. Przeciepcie to do jaki miski, oblyjcie oliwōm, dejcie zamarynowano cebula, koperek, sōl, pieprz, wymiyszejcie i biercie sie za jedzynie 😉 Ajnfachowe10? Takoł surōwka bydzie dobroł do kołżdego miysa abo i ryby. To smacznego 🙂
1stoisku
2zabrali
3wydziwiania
4na pewno
5pokrójcie
6posypcie
7przegryzie
8przetnijcie
9paski
10proste
Dodaj komentarz