Ta zygrōdka[1] łod[2] Teściowyj to mie jakosik tak inspiruje, że aż sōm[3] sie dziwia. Już łod wiosny korciōła mie czerwōno ćwikla[4]. Moja Baba niy lubi warzōnyj,[5] ale pedziała, że surowo moge zjejś.[6] Kedyjś[7] my prōbowali i bōła[8] richtig[9] dobro. Do zołzy[10] dołech[11] borōwki amerykańskie, a do samego szałołtu chciołech dać pozimki,[12] ale łoblecioł[13] żech całe pole i znodłech[14] yno dwie i trza bōło zmiynić recept.[15] Teściowo wymyślōła[16] do tego nektariny[17] i musza pedzieć,[18] że nawet Teściowym trefiajōm[19] sie dobre pomysły 😉
Co potrza?[20]
szałołt[21]– moge[22] być np. lodowy
gorść[23] modych[24] liści ćzerwōnyj ćwikli- nojlepi[25] te małe ze samego środka
3 potarte ćwikle
3-4 tōmaty[26]
3 nektariny
Zōłza:
gołrść jagodōw abo borōwek amerykańskich
2 łeżki[27] miodu
2 łeżki oliwy
2 łeżki łoctu[28] balsamicznego
pyrszczka[29] soli i pieprzu (pyrszczka to inaczy trocha- sōm żech tego niy znoł, ale Ciotka Hilda padała,[30] że tak sie piyrwy[31] godało)
połra[32] liści bazylii
Szałołt i liście czerwōnyj ćwikli umyjcie i poszarpejcie abo pokrejcie[33] na mańsze kōnski.[34] Tōmaty łobiercie[35] ze skōry i pokrejcie we kostka. Ćwikla potrzyjcie, nektariny pokrejcie i wciepcie to wszysko razym do jednyj miski. Składniki zōłzy zmiksujcie. Na talyrzu łoblyjcie[36] sie Wasz szałołt zōłzom i smacznego 🙂
Idzie go zjejś sōm, ale keby fto[37] chcioł, to moge sie wziōńć[38] do tego kōnsek jakego miysa[39] abo grillowanego wōsztu.[40]
[1] ogród
[2] od
[3] sam
[4] burak ćwikłowy
[5] gotowanych
[6] może zjeść
[7] kiedyś
[8] były
[9] naprawdę
[10] sosu
[11] dałem
[12] truskawki
[13] przeszedłem
[14] znalazłem
[15] zmienić przepis
[16] wymyśliła
[17] nektaryny
[18] powiedzieć
[19] zdarzają
[20] co będzie potrzebne
[21] sałata
[22] może
[23] garść
[24] młodych
[25] najlepiej
[26] pomidory
[27] łyżki
[28] octu
[29] szczypta
[30] mówiła
[31] dawniej
[32] kilka
[33] pokrójcie
[34] mniejsze kawałki
[35] obierzcie
[36] oblejcie
[37] jakby ktoś
[38] wziąć
[39] mięsa
[40] kiełbasy
Dodaj komentarz