Mōm1 nadzieja, że sie Marcin Melon- tyn ôd2 „Kōmisorza Hanusika”- niy baje3 bōł4, że ftojś5 go pokraje6 do szałołtu, ale jakbyjście sie chcieli, to ta ôd niego ksiōnżka mogecie7 sie poczytać abo posuchać do jedzynia (sōm żech nagroł piyrszy tōm)… Bajecie mieć melōna do kwadratu 😉
Szałołt to jedne, ale ta zōłza8 ze awokado to wyszła takoł dobroł, że trza bydzie jōm tyż wyprōbować przi inkszych9 receptach10.
Co potrza?
ćwierć melōna (joł11 żech doł żōłtego)
pó12 gowki szałołtu masłowego abo pó paczki miszōngu13 szałołtōw
2 gorści14 roszpōnki
1 gruszka
2 jabka
3 tōmaty15
Zōłza ze awokado:
jedne awokado
sok ze poły citrōłny16
1 łeżka ôctu winnego
8 łeżek oleju (rzepakowy abo słōnecznikowy)
4 łeżki oliwy
sōl i pieprz
Melōna ôbiercie17 ze skōry i pokrejcie18 we kostka. Gruszka, jabka i tōmaty niech idōm19 tōm20 samōm drōgōm (choć tōmatōw żech ze skōry niy ôbiyroł- ja, ja, je żech zgniōły21 😉 ). Do miski wciepcie22 potargane na mańsze23 kōnski24 liście szałołtu i fajnie je wymiyszejcie ze inkszymi składnikami.
Tera sie bierymy 25za zōłza. Awokado, jak je fajnie dojrzałe, to prawie same ôdyńdzie26 Wōm ôd skōry. Wciepcie je ze resztōm składnikōw do miski i zmiksujcie. Terozki czekoł Wołs już yno27 nałożynie szałołtu na talyrz, polōnie28 zōłzōm i… smacznego 🙂
1ō- samogłoska w wymowie między o i u
2ô= ło
3będzie
4bał
5ktoś
6pokroi
7możecie
8sos
9innych
10przepisach
11ja
12pół
13mieszanki
14garście
15pomidory
16cytryna
17obierzcie
18pokrójcie
19idą
20tą
21leniwy
22wrzućcie
23mniejsze
24kawałki
25bierzemy
26odejdzie
27tylko
28polanie
Dodaj komentarz