Niyrołz jak mie cojsik wejźnie, to we tyj kuchni tworza, choby jaki malyrz na ôbrołzku1: chyca jaki pōmysł, potyn miyszōm2, kōmbinuja, prōbuja… yno marasu3 trocha mani jak u takego Jacksona Pollocka. Niby połra4 składnikōw je normalno, ale jak czowiek dociepnie5 do tego gruszka, trocha żurawiny i jako prziprawa, to sie robi cołkym inkszo geszichta6.
Co potrza?
0,5 kg bani
2 markwie7
4 kartołfle8
2 gorście9 żurawiny (joł żech doł świyżoł, ale mogecie dać tyż suszōnoł)
1 cebula
1 gruszka
3 łeżki oliwy
1 łeżka masła klarowanego
1 łeżka gańsiego10 fetu
1 syrek topiōny – nojlepi śmiytankowy
ździebko11 gałki muszkatałowyj
ździebko chili
2 łeżeczki czubrycy
sōl i pieprz
Do gorka wlyjcie14 oliwa, dejcie15 masło i zeszklijcie na tym cebula. Potyn wciepcie16– pokrōne17 byle jak- bania, kartołfle, marchew, ôbranoł gruszka, żurawina i tyż to trocha podpiyczcie. Zalyjcie wodōm (tak ze 1,5 litra), dociepcie gańsiego fetu, prziprawōw i niech sie to powarzi18, aż kartołfle bajōm19 miynke20. Bez tyn czas mogecie sie pokrołć wyndzōnka we kosteczka i jōm podpiyc. Potyn ta zupa trocha ochōdźcie21, wciepcie tam syrek i to wszyjsko22 blynderym zmiksujcie. Podgrzyjcie jeszcze trocha, dosmakujcie i biercie sie za jedzynie- po wiyrchu23 mogecie sie to posypać tōm podpiyczōnōm wyndzōnkōm. Smacznego 🙂
1ô=ło
2mieszam
3bałaganu, brudu
4kilka
5dorzuci
6historia, opowieść
7marchwie
8ziemniaki
9garście
10gęsiego
11szczyptę
12kawałek
13boczku wędzonego
14wlejcie
15dajcie
16wrzućcie
17pokrojone
18pogotuje
19będą
20miękkie
21ostudźcie
22wszystko
23na górze
Dodaj komentarz