Sztamfkartołfle ze ôrzechōma (Purée z orzechami)




Zrobicie to raz-dwa, a jak Waszyj familiji podołcie take sztamfkartołfle choby1 do ajnfachowych2 karminadli abo kotleta, to sie i tak poczujōm jak we luksusowyj restauracyji. Na talyrzu bydziecie mieć już delikatny smak ôrzechōw, a podkryślić go mogecie jeszcze jakim dodatkowym szałołtym3 ze rukolōm.

Co potrza?

1 kg kartołfli4

ćwierć szklōnki mlyka

4 łeżki mielōnych ôrzechōw włoskich

2 łeżki masła

sōl i pieprz

Uwarzcie kartołfle i ôdcedźcie. Dejcie5 dō nich ôrzechy, mlyko, trocha soli, pieprzu i zblyndujcie ryncznym blynderym- chyba, że sie chcecie trocha dużi6 pobawić sztamferym7. I fertich8. Smacznego 🙂

1choćby

2zwykłych

3sałatką

4ziemniaków

5dajcie

6dłużej

7tłuczkiem

8gotowe




Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*