Baniowoł inspiracja- zupa (Dyniowa inspiracja- zupa)

Niyrołz jak mie cojsik wejźnie, to we tyj kuchni tworza, choby jaki malyrz na ôbrołzku1: chyca jaki pōmysł, potyn miyszōm2, kōmbinuja, prōbuja… yno marasu3 trocha mani jak u takego Jacksona Pollocka. Niby połra4 składnikōw je normalno, ale jak czowiek dociepnie5 do tego gruszka, trocha żurawiny i jako prziprawa, to sie robi cołkym inkszo geszichta6.

Co potrza?

0,5 kg bani

2 markwie7

4 kartołfle8

2 gorście9 żurawiny (joł żech doł świyżoł, ale mogecie dać tyż suszōnoł)

1 cebula

1 gruszka

3 łeżki oliwy

1 łeżka masła klarowanego

1 łeżka gańsiego10 fetu

1 syrek topiōny – nojlepi śmiytankowy

ździebko11 gałki muszkatałowyj

ździebko chili

2 łeżeczki czubrycy

sōl i pieprz

kōnsek12 wyndzōnki13

Do gorka wlyjcie14 oliwa, dejcie15 masło i zeszklijcie na tym cebula. Potyn wciepcie16– pokrōne17 byle jak- bania, kartołfle, marchew, ôbranoł gruszka, żurawina i tyż to trocha podpiyczcie. Zalyjcie wodōm (tak ze 1,5 litra), dociepcie gańsiego fetu, prziprawōw i niech sie to powarzi18, aż kartołfle bajōm19 miynke20. Bez tyn czas mogecie sie pokrołć wyndzōnka we kosteczka i jōm podpiyc. Potyn ta zupa trocha ochōdźcie21, wciepcie tam syrek i to wszyjsko22 blynderym zmiksujcie. Podgrzyjcie jeszcze trocha, dosmakujcie i biercie sie za jedzynie- po wiyrchu23 mogecie sie to posypać tōm podpiyczōnōm wyndzōnkōm. Smacznego 🙂

Baniowoł inspiracja-małe

1ô=ło

2mieszam

3bałaganu, brudu

4kilka

5dorzuci

6historia, opowieść

7marchwie

8ziemniaki

9garście

10gęsiego

11szczyptę

12kawałek

13boczku wędzonego

14wlejcie

15dajcie

16wrzućcie

17pokrojone

18pogotuje

19będą

20miękkie

21ostudźcie

22wszystko

23na górze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *