Bez lato trza kōmbinować1 take maszkyty2, żeby niy trza3 bōło dō nich włōnczać bratruły4. Ta szpajza to je tak po prołwdzie5 barzi6 syrnik na zimno, ale mi te miano7 jakosić pasowało, a jeszcze jak sie jōm narychtuje8 we srogyj9 misce, to już normalno szpajza sie z tego robi. Mogecie jōm tyż dać do formy na torta- uważejcie, żeby Wōm niy wypłynōła- i wtedy baje10 richtich11 syrnik na zimno.
Co potrza?
30 dkg malin
600 ml syrka waniliowego
300-400 ml śmiytōnki
3 łeżki żelatyny
2 łeżki cukru
pakyt12 ôkrōngłych biszkoptōw
Maliny przetrzyjcie bez sitko- ôstołwcie13 połra do strojynia. Te ziorka14, kere15 ôstały na sitku, wciepcie16 do jakego gorka, dolyjcie trocha wody (pó17 szklōnki) i uwołrzcie18. Keby maliny bōły kwajśne, to mogecie dociepnōńć 2 łeżki cukru. Jak sie to chwila powarzi19, przecedźcie tyn „kōmpot”, zawarzcie jeszcze rołz i ôzpuśćcie20 w nim żelatyna. Śmiytōnka ubijcie, dociepcie syrek, przetarte maliny i ochōdzōnoł21 żelatyna. Pomiksujcie to dobrze cuzamyn22 i narychtujcie sie jako miska abo forma. Poukłołdejcie tam warstwami biszkopty, poprzelywejcie masōm, postrojcie i fertich23. Kebyjście chcieli to dać do tortownicy, to lepi niech już ta masa napocznie trocha tynżeć, żeby sie niy wyloła. Jak już leko stynżeje, to niy bydōm nōm tyż wypływać biszkopty. Wszyjsko zależy, wiela mołcie czasu i jako kōncepcja. Na kōniec trza to na połra24 godzin dać do lodōwki, a potyn już yno maszkycynie. Smacznego 🙂
1ō- samogłoska w wymowie między o i u
2łakocie
3trzeba
4piekarnika
5naprawdę
6bardziej
7nazwa
8przygotuje
9dużej
10będzie
11prawdziwy
12paczka
13zostawcie
14pestki
15które
16wrzućcie
17pół
18zagotujcie
19pogotuje
20rozpuśćcie
21ostudzoną
22razem
23gotowe
24kilka
Dodaj komentarz