Turecke placki ze szpinatym (Gözleme ispanakli)




Niyrołzki1 , jak moł2 przijś bezuch3, to sie ich pytōm, ze jakego regiōnu chcieli by cojsik zjejś4… Kōmratka5 padała6 : Turcja i trza bōło sie trocha naszukać, naôglōndać, poeksperymyntować, ale na kōniec te placki tak mi zasmakowały, że na zicher7 byda je zajś8 kedy rychtować9.

Co potrza?

Ciasto:

2 szklōnki mōnki pszynnyj

1 jajco

pó łeżeczki soli

2 łeżki jogurtu naturalnego

trocha wody

Filowanie:

200 g fety

400-500 g szpinatu10 – moge być mrożōny

połra łeżek oliwy

kolorowy pieprz

Składniki ciasta wciepcie11 do miski i wyrōbcie. Jak już ciasto bydzie jak plastelina, to je przikryjcie we misce i niech sie trocha ôdpocznie- aby ze 10-20 minut.

Szpinat ze kapkōm oliwy, fetōm i pieprzym wciepcie na patelnia i niech to sie trocha ôdparuje.

Wejście sie mały kōnsek ciasta, na biyrkownicy (stolnicy) wysujcie trocha mōnki i nudelkulōm fajnie ta kulka łozkulejcie. Jak już bydziecie mieli sroge12 kōłko, to pozaginejcie dwa przeciwległe kōnski trocha do środka (tak ze 3 cm) i sie nōm zrobi choby prostokōnt. Tera na środku posmarujcie oliwōm, wciepcie trocha farszu i go fajnie łozprowadźcie. Niyskorzi13 trza yno pozaginać do środka te dwa zaôkrōnglōne kōńce i nōm się zrobi już prawie kwadrat. Posklejejcie ze sobōm wszyjske łōnczynia i wciepcie tyn placek na łozgrzōno patelnia. Połobrocejcie go połra razy ze jednyj strōny na drugoł, żeby sie dobrze przibrōnołciōł i mogecie sie brać za jedzynie. Smacznego 🙂

1czasem

2ma

3goście

4zjeść

5koleżanka

6powiedziała

7na pewno

8znów

9przygotowywać

10szpinaku

11wrzućcie

12duże

13później




Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*