Jajca we kminku (Jaja kminkowe)

Pōnojś1 za starego piyrwy2 na Ślōnsku rychtowali3 na Wielkanoc kminkowe jajca. Joł żech tego niy znoł, ale mie kusiōło, coby sie cojsik takego narychtować. I musza Wōm pedzieć, że tyn eksperymynt bōł dojś udany 😉

Co potrza?

jajca (ôd Wołs zależy, wiela4 ich bydzie)

na kołżde jajco przidzie 1 plaskoł łeżeczka kminku

1 łeżeczka sōli (ale to już do całojśći, chyba, że bajecie mieć mało jajcōw, to mogecie dać yno poła łeżeczki)

brōnołtne5 szale ôd cebuli (szłoby tyż pedzieć: łupiny)

Szale ôd cebuli i jajca wymyjcie. Potyn do jakego gorka wrojście jajca, te szale, dejcie soli, kminek i zalyjcie to wodōm. Powarzcie6 ze 10 minut. Jak ôchōdnie7, to powyciōngejcie8 te jajca i kołżdo skorupka poczaskejcie9, ale ich niy ôbiyrejcie. Z wody wyciōngcie szale, ale ôstowcie kminek. Jajca wrojście do jaki krauzy abo gorka, zalyjcie tōm kminkowōm wodōm i ôdstołwcie na 2- 3 dni. Potyn ôbiercie i… smacznego 🙂

1podobno

2dawniej

3przygotowywali

4ile

5brązowe

6pogotujcie

7ostudzi się

8wyjmijcie

9potłuczcie

Please follow and like us:
Kej lubicie ôbrŏzki
Sam znojdziesz moje filmy
Sam znojdziesz moje filmy
Jak lubisz ćwiyrkać, to sam wlyjź
Visit Us
Follow Me
Dastaniecie mejla ze nowymi receptami
RSS




Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*