Jajca we kminku (Jaja kminkowe)




Pōnojś1 za starego piyrwy2 na Ślōnsku rychtowali3 na Wielkanoc kminkowe jajca. Joł żech tego niy znoł, ale mie kusiōło, coby sie cojsik takego narychtować. I musza Wōm pedzieć, że tyn eksperymynt bōł dojś udany 😉

Co potrza?

jajca (ôd Wołs zależy, wiela4 ich bydzie)

na kołżde jajco przidzie 1 plaskoł łeżeczka kminku

1 łeżeczka sōli (ale to już do całojśći, chyba, że bajecie mieć mało jajcōw, to mogecie dać yno poła łeżeczki)

brōnołtne5 szale ôd cebuli (szłoby tyż pedzieć: łupiny)

Szale ôd cebuli i jajca wymyjcie. Potyn do jakego gorka wrojście jajca, te szale, dejcie soli, kminek i zalyjcie to wodōm. Powarzcie6 ze 10 minut. Jak ôchōdnie7, to powyciōngejcie8 te jajca i kołżdo skorupka poczaskejcie9, ale ich niy ôbiyrejcie. Z wody wyciōngcie szale, ale ôstowcie kminek. Jajca wrojście do jaki krauzy abo gorka, zalyjcie tōm kminkowōm wodōm i ôdstołwcie na 2- 3 dni. Potyn ôbiercie i… smacznego 🙂

1podobno

2dawniej

3przygotowywali

4ile

5brązowe

6pogotujcie

7ostudzi się

8wyjmijcie

9potłuczcie




Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*