
Pōnojś1 za starego piyrwy2 na Ślōnsku rychtowali3 na Wielkanoc kminkowe jajca. Joł żech tego niy znoł, ale mie kusiōło, coby sie cojsik takego narychtować. I musza Wōm pedzieć, że tyn eksperymynt bōł dojś udany 😉
Co potrza?
jajca (ôd Wołs zależy, wiela4 ich bydzie)
na kołżde jajco przidzie 1 plaskoł łeżeczka kminku
1 łeżeczka sōli (ale to już do całojśći, chyba, że bajecie mieć mało jajcōw, to mogecie dać yno poła łeżeczki)
brōnołtne5 szale ôd cebuli (szłoby tyż pedzieć: łupiny)
Szale ôd cebuli i jajca wymyjcie. Potyn do jakego gorka wrojście jajca, te szale, dejcie soli, kminek i zalyjcie to wodōm. Powarzcie6 ze 10 minut. Jak ôchōdnie7, to powyciōngejcie8 te jajca i kołżdo skorupka poczaskejcie9, ale ich niy ôbiyrejcie. Z wody wyciōngcie szale, ale ôstowcie kminek. Jajca wrojście do jaki krauzy abo gorka, zalyjcie tōm kminkowōm wodōm i ôdstołwcie na 2- 3 dni. Potyn ôbiercie i… smacznego 🙂
1podobno
2dawniej
3przygotowywali
4ile
5brązowe
6pogotujcie
7ostudzi się
8wyjmijcie
9potłuczcie
Dodaj komentarz