Chlyb orkiszowo- żytni na zakwasie

Orkisz to tako staroł zorta1 pszynicy, kero2 na polach siołli3 nasze praprapra…ōłpy4. Dzisiej zajś sie jōm uprawio, bo moł5 kans6 biołka, barzi7 prziswajalny glutyn, błōnnik, roztomajte8 składniki mineralne i fetaminy9. Takego chleba zjycie10 dwie sznity11 i bajecie12 nazarci13 bez połra14 godzin.

Recepty15 na chleby cołki16 czas udoskonalōm i możno dojda do majstra17 😉

Co potrza?

4 szklōnki mōnki orkiszowyj (joł mōm take szklōnki po mostrichu i tam włajzi18 ok. 120 g mōnki)

2 szklōnki mōnki żytniyj (razowyj)

poła19 szklōnki zakwasu

pó litra wody (2 szklōnki)

Jak zrobić zakwas, to znojdziecie sam20:

http://chopwkuchni.pl/?p=1510

Do miski wsujcie21 szklōnka mōnki orkiszowyj i szklōnka żytniyj, wymiyszejcie ze 2 szklōnkami letniyj wody i połōm szklōnki zakwasu. Niyskorzi22 ôdstołwcie to w jake ciepłe miejsce na połra godzin- może być i całoł noc. Joł to zarobiōł rano, a dali żech rychtowoł na wieczōr. Majōm się tam zrobić take bańki i musi trocha urojś. Potyn dosujcie reszta mōnki, trocha to wyrōbcie i wrojście do kyksōwki (nojlepi wyłożōnyj papiōrym do pieczynioł). Terołzki łozgrzyjcie bratruła23 na 40 stopni, wyłōnczcie jōm i wrojście24 tam tyn nasz chlyb na 2-3 godziny. Moł urojś ô połra cyntymetrōw. Jak tak bydzie, to bierymy sie za pieczynie.

Nojprzōd 10 minut na 230 stopni (tyn chlyb niech cały czołs25 baje we bratrurze, jak się bydzie nagrzywała), niyskorzi zmniyjszcie na 200 na nastympne 10 minut, a potyn 40 minut na 180 stopni.

Jak już baje upieczōny, to go wyciōngcie, połōżcie na jako kratka i niech sie trocha ôdpocznie.

A potyn już yno… Smacznego 🙂

1rodzaj

2którą

3siali

4pradziadkowie

5ma

6dużo

7bardziej

8różne

9witaminy

10zjecie

11kromki

12będziecie

13najedzeni

14kilka

15przepisy

16cały

17mistrza

18mieści się

19pół

20tutaj

21wsypcie

22później

23piekarnik

24włóżcie

25czas

Sam tyż mogecie mie znojś:
Kej lubicie ôbrŏzki
Sam znojdziesz moje filmy
Sam znojdziesz moje filmy
Jak lubisz ćwiyrkać, to sam wlyjź
Visit Us
Follow Me
Dastaniecie mejla ze nowymi receptami
RSS




Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*