Dostali my kedyjś ôd naszego kōmrata szokoladowego jednorożca, stoł, stoł i w kōncu prziszło jednorożcobicie 😉 Tak sie cały czołs1 myśla, czy Murzynek to je babka, czy normalne ciasto, choć po prołwdzie2 co je dzisiej normalne? Joł żech go narychtowoł we formie ôd zisty i bez to u mie to je zista/babka.
Co potrza?
1 jednorożec… szokoladowy 😉 , a jak niy mołcie, to moge być 150 g szokolady mlycznyj
(abo 100 g mlycznyj i 50 deserowyj)
1 łeżka kakao
1/3 szklōnki cukru (joł zech doł brōnołtny3)
200 g masła
0,5 szklōnki wody
ździebko4 arōmatu waniliowego (joł mōm zamoczōnoł we wōdce łozkrōno5 laska waniliowoł)
3 jajca
2 szklōnki mōnki pszynnyj
2 łeżeczki proszku do pieczynioł
Jednorożca/szokolada, kakao, woda, masło, cuker i arōmat wciepcie do gorka i uwarzcie z tego jednolity syrop (dejcie pozōr6, żeby sie niy przipołlōł7). Połra łeżek syropu sie łostołwcie8 do posmarowania zisty po upieczyniu. Ubijcie biołka. Jak sie syrop ochōdzi9, to dejcie10 dō niego żōłtka, mōnka, proszek i wymiyszejcie. Na kōniec pomału dejcie do tyj masy ubite biołka.
Łozgrzyjcie bratruła11 na 180 stopni. Masa przełōżcie do formy i piyczcie 45 minut. Jak sie upiecze, to po wiyrchu posmarujcie nasza zista syropym, kery my ôdlołli, dejcie sie tymu ochōdnōńć i… Smacznego 🙂
1czas
2naprawdę
3brązowy
4trochę
5rozkrojoną
6uważajcie
7przypalił
8zostawcie
9ostudzi
10dajcie
11piekarnik
Dodaj komentarz