Modo kapusta zasmażano




Jak już sam bōła surōwka ze modyj kapusty (https://chopwkuchni.pl/?p=1585), to terołzki zasmażano.

 

Co potrza?

gōwka modyj kapusty

małoł cebula

3 łeżki masła klarowanego

1 łeżka mōnki

2 łeżki pokrōnego koperku

ździebko potartego muszkatu1

poła szklōnki wody

sōl i pieprz

 

Ze kapusty wyżnijcie głōmb, pokrejcie2 jōm i wrojście3 do gorka. Dolyjcie tam pōła szklōnki wody, dejcie4 sōl, pieprz i powołrzcie to, aż kapusta bydzie miynkoł5, a woda trocha ôdparuje. Na patelnia wciepcie masło i cebula, jak już sie ôna zeszkli, to dejcie tam mōnki i poczekejcie, aż sie trocha przibrōnołci6. Potyn dociepcie to do gorka z uwarzōnōm kapustōm, dejcie tam koperku, muszkatu i chwila jeszcze powołrzcie. Ajnfachowe? Na zicher. Tako kapusta zjycie ze smakym do pieczōnego miysa abo ryby. Smacznego 🙂

 

 

 

1gałka muszkatałowa

2pokrójcie

3włóżcie

4dajcie

5miękka

6zarumieni




Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*