Jak już sam bōła surōwka ze modyj kapusty (https://chopwkuchni.pl/?p=1585), to terołzki zasmażano.
Co potrza?
gōwka modyj kapusty
małoł cebula
3 łeżki masła klarowanego
1 łeżka mōnki
2 łeżki pokrōnego koperku
ździebko potartego muszkatu1
poła szklōnki wody
sōl i pieprz
Ze kapusty wyżnijcie głōmb, pokrejcie2 jōm i wrojście3 do gorka. Dolyjcie tam pōła szklōnki wody, dejcie4 sōl, pieprz i powołrzcie to, aż kapusta bydzie miynkoł5, a woda trocha ôdparuje. Na patelnia wciepcie masło i cebula, jak już sie ôna zeszkli, to dejcie tam mōnki i poczekejcie, aż sie trocha przibrōnołci6. Potyn dociepcie to do gorka z uwarzōnōm kapustōm, dejcie tam koperku, muszkatu i chwila jeszcze powołrzcie. Ajnfachowe? Na zicher. Tako kapusta zjycie ze smakym do pieczōnego miysa abo ryby. Smacznego 🙂
1gałka muszkatałowa
2pokrójcie
3włóżcie
4dajcie
5miękka
6zarumieni
Dodaj komentarz