
Mōm tako kōmratka1, kero2 warzy3 take dziwne rzeczy i co chwila wynojdzie jake ziele, kere za starego piyrwy4 wykorzystywały nasze praōłmy5, że se myśla, że ôna do roboty dojyżdżo na zicher6 na mietle7
Tak mie tyn dżym zaciekawiōł, że aż żech musioł sprōbować cojsik takego narychtować8.
Te pyndy majōm kans9 fetaminy C i A, a do tego roztomajte10 kwasy i inksze składniki, kere majōm właściwojści przeciwzapalne, przeciwwirusowe i przeciwbakteryjne.
Smak moł to niypodobny do niczego, fajnie wōnio lasym i myśla, że bydzie to ciekawy dodatek do miysa.
Co potrza?
na 100 g pyndōw świyrku
przidzie 100 g cukru (joł żech doł brōnołtny11)
1 łeżka soku ze citrōłny
50 ml wody
Zbiyrejcie yno te blank małe pyndy, potyn je umyjcie, dejcie do miski, dolyjcie wody i zblyndujcie. Cuzamyn12 ze cukrym dejcie to na patelnia i powołrzcie13, żeby fajnie zgynstniało. Na kōniec dejcie tam sok ze cirtōłny i niyskorzi14 przełōżcie tyn dżym do wyparzōnyj krauzki15, przewrōćcie jōm do gōry dnym i fertich16. A bez zima… smacznego
1koleżanka
2która
3gotuje
4dawniej
5prababcie
6na pewno
7miotle
8przygotować
9dużo
10różne
11brązowy
12razem
13pogotujcie
14później
15słoiczka
16gotowe
Zajrzałam tu, żeby poszukać inspiracji na jutrzejszy obiad, bo pomysłu żadnego i widzę, że zrobiłeś wtedy te pędy! I coś mam wrażenie, że ta kamratka to ja

Poczekaj, poczekaj, niedługo czosnaczek wylezie na łąkach, to mnie wołaj, pokażę, jak wygląda, będziesz do każdego szałota dodawał!
Ściski,
Gosia
PS. Miotła zaparkowana na dłużej, bo w ciąży latać nie wolno.
Ja myślałem, że nie można dopiero w 9 miesiącu
Zeszłą wiosną poczułem się zobowiązany do eksperymentów
… tylko gdzie ten czosnaczek? Choć już dziś na spacerze się rozglądałem… wystarczyło Twoje jedno zdjęcie 