Meksykańskoł zōłza (Guacamole)




Jak chycicie1 do rynki nachosa (piyrwy2 tego sam3 niy bōło 😉 ), to dlo niego niy ma lepszego kōmrata4, jak guacamole. Robi sie je blank5 gibko6, ale tego smaku nigdy niy kupicie gotowego we sklepie.

Jak już je mołcie fertich7, to mogecie tym posmarować niyskorzi8 nawet sznita9 abo dać do smaku do miysa.

Co potrza?

1 miynke10 awokado

sok ze poły limōnki (choć mogecie dać tyż ze całyj)

poła czerwōnyj cebuli

ździebko11 papryczki chili

2 łeżki liści kolyndry

sōl i pieprz

Ôbrane awokado (nojlepi je przekrołć na pó, a potyn wybrać tyn miōnższ12 łeżkōm) wciepcie13 do blyndera ze inkszymi składnikōma, włōnczcie i po robocie 😉

Mogecie tyż to zrobić blynderym ryncznym. Smacznego 🙂

1chwycicie

2dawniej

3tutaj

4kolegi, przyjaciela

5całkiem

6szybko

7gotowe

8później​​​​​​

9kromkę

10miękkie

11trochę

12miąższ

13wrzućcie




Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*