Chop prōbuje: Produkty firmy Ponti

Mało je takich ludzi, kerzy niy lubiōm kuchni włoskyj. A jak sie pomyślymy ô Włochach, to zarołzki mōmy we gowie pizza i nudle1, a jak nudle, to jakoś zōłza2, a jak zōłza… to pesto. Te, kere sam widzicie, richtich3 dobrze smakuje, skład moł4 bez zastrzeżyń- je tam i oliwa, i syr Gran Padano, i Pecorino Romano, i orzechy pini. Z jednyj krauzy mołcie jedzynie dlo całyj familiji, ale take pesto to sie idzie posmarować na sznita, zamarynować nim miyso ( https://chopwkuchni.pl/?p=1444 ) abo narychtować ś nim szpargle5 (https://chopwkuchni.pl/?p=586 ). Mogecie sprōbować 🙂

Ocet balsamiczny je idealny do szałołtōw (https://chopwkuchni.pl/?p=171 ), a nawet do marynowania miysa. Jak kapniecie go trocha do bigosu ze cukini, to doł całymu daniu richtich fajny smak. Ôn je dużo barzi intynsywny niż tyn normalny ocet winny, słodkawy i arōmatyczny.

Suszōne tōmaty6 uwielbiōm, a te ôd Ponti wyszły richtich dobre. Te, kere idzie kupić we Biedrōnce abo Lidlu, sōm take ciapiate7 (no chyba, że treficie na włoski tydziyń i bydōm jakeś edycje limitowane), a w te ôd Ponti idzie sie wgryjś, choć niy sōm tyż twarde. A co je w tyj karauzce nojlepsze, to że tyn olyj, we ftorym to pływie, niy moł żołdnych kōnserwantōw i idzie go wykorzystać przi szałołtach i do smażynia miysa. A na śniołdanie je nojlepszo sznita ze syrkym śmiytankowym, a na to kōnsek suszōnyj tōmaty… Mogecie sprōbować 🙂

Mie sie gyszynk ôd Ponti spodoboł i sie myśla, że nawet lepi kōmu dać cojsik takego, niż nastympno blumwaza8 😉

1makaron

2sos

3naprawdę

4ma

5szparagi

6pomidory

7o konsystencji błotka

8wazon

Sam tyż mogecie mie znojś:
Kej lubicie ôbrŏzki
Sam znojdziesz moje filmy
Sam znojdziesz moje filmy
Jak lubisz ćwiyrkać, to sam wlyjź
Visit Us
Follow Me
Dastaniecie mejla ze nowymi receptami
RSS




Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*