Uwielbiōm połōnczynie wiśni i szokolady… choć tak po prŏwdzie1 to jŏ szokolada lubia nawet ze miysym (sōm take fajne meksykańske recepty na miyso 😉 ).
Te ciasto niy bydzie za słodke, kebyjście chcieli mieć słodsze, to dejcie 1,5 szklōnki cukru.
Idzie pedzieć, że je blank ajnfachowe… prawie murzynek… prawie 😉
200 g masła
1/2 szklōnki mlyka
100 g szokolady deserowyj abo gorzkyj
2 łeżki kakao
1 szklōnka cukru
2,5 szklōnki mōnki
4 jajca
2 łeżeczki proszku do pieczynioł
trocha soli
500-700 g wiśni
Masło, mlyko, szokolada, kakao i cuker dejcie2 do gorka i powarzcie3 na małym ôgniu, aż sie z tego narychtuje jednolity syrop. Ochōdźcie4 go i ôdbiercie połra łeżek do jaki szolki5 (bydzie do posmarowania po wiyrchu po upieczyniu). Ubijcie biołka (mogecie dać ździebko6 soli). Niyskorzi do ochōdzōnyj masy dejcie żōłtka, mōnka, proszek do pieczynioł i dobrze to wymiksujcie. Na kōniec wmiyszejcie do tego ubite biołka (to już mogecie zrobić warzechōm).
Łozgrzyjcie bratruła7 na 180 stopni. Masa przelyjcie do formy, połozciepujcie8 po wiyrchu wiśnie (bez pestkōw!) i wrojście te ciasto na 45-50 minut do pieca.
Jak baje9 upieczōne, to posmarujcie je po wiyrchu jeszcze tym syropym, ochōdźcie i… smacznego 🙂
1naprawdę
2dajcie
3pogotujcie
4ostudźcie
5kubka
6szczyptę
7piekarnik
8porozrzucajcie
9będzie
Ciasto rewelacja! A i sam blog świetny:) Zdecydowanie będę tutaj regularnie zaglądać;)
Dziękuję i serdecznie zapraszam 🙂