Wiśnia we szokoladzie

Uwielbiōm połōnczynie wiśni i szokolady… choć tak po prŏwdzie1 to jŏ szokolada lubia nawet ze miysym (sōm take fajne meksykańske recepty na miyso 😉 ).

Te ciasto niy bydzie za słodke, kebyjście chcieli mieć słodsze, to dejcie 1,5 szklōnki cukru.

Idzie pedzieć, że je blank ajnfachowe… prawie murzynek… prawie 😉

Co potrza?

200 g masła

1/2 szklōnki mlyka

100 g szokolady deserowyj abo gorzkyj

2 łeżki kakao

1 szklōnka cukru

2,5 szklōnki mōnki

4 jajca

2 łeżeczki proszku do pieczynioł

trocha soli

500-700 g wiśni

Masło, mlyko, szokolada, kakao i cuker dejcie2 do gorka i powarzcie3 na małym ôgniu, aż sie z tego narychtuje jednolity syrop. Ochōdźcie4 go i ôdbiercie połra łeżek do jaki szolki5 (bydzie do posmarowania po wiyrchu po upieczyniu). Ubijcie biołka (mogecie dać ździebko6 soli). Niyskorzi do ochōdzōnyj masy dejcie żōłtka, mōnka, proszek do pieczynioł i dobrze to wymiksujcie. Na kōniec wmiyszejcie do tego ubite biołka (to już mogecie zrobić warzechōm).

Łozgrzyjcie bratruła7 na 180 stopni. Masa przelyjcie do formy, połozciepujcie8 po wiyrchu wiśnie (bez pestkōw!) i wrojście te ciasto na 45-50 minut do pieca.

Jak baje9 upieczōne, to posmarujcie je po wiyrchu jeszcze tym syropym, ochōdźcie i… smacznego 🙂

1naprawdę

2dajcie

3pogotujcie

4ostudźcie

5kubka

6szczyptę

7piekarnik

8porozrzucajcie

9będzie

Please follow and like us:
Kej lubicie ôbrŏzki
Sam znojdziesz moje filmy
Sam znojdziesz moje filmy
Jak lubisz ćwiyrkać, to sam wlyjź
Visit Us
Follow Me
Dastaniecie mejla ze nowymi receptami
RSS




Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*