Wiśnia we szokoladzie


Warning: Undefined array key "sfsi_plus_mastodonIcon_order" in /home/klient.dhosting.pl/chopwkuchni/chopwkuchni.pl/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/sfsi_widget.php on line 1748

Uwielbiōm połōnczynie wiśni i szokolady… choć tak po prŏwdzie1 to jŏ szokolada lubia nawet ze miysym (sōm take fajne meksykańske recepty na miyso 😉 ).

Te ciasto niy bydzie za słodke, kebyjście chcieli mieć słodsze, to dejcie 1,5 szklōnki cukru.

Idzie pedzieć, że je blank ajnfachowe… prawie murzynek… prawie 😉

Co potrza?

200 g masła

1/2 szklōnki mlyka

100 g szokolady deserowyj abo gorzkyj

2 łeżki kakao

1 szklōnka cukru

2,5 szklōnki mōnki

4 jajca

2 łeżeczki proszku do pieczynioł

trocha soli

500-700 g wiśni

Masło, mlyko, szokolada, kakao i cuker dejcie2 do gorka i powarzcie3 na małym ôgniu, aż sie z tego narychtuje jednolity syrop. Ochōdźcie4 go i ôdbiercie połra łeżek do jaki szolki5 (bydzie do posmarowania po wiyrchu po upieczyniu). Ubijcie biołka (mogecie dać ździebko6 soli). Niyskorzi do ochōdzōnyj masy dejcie żōłtka, mōnka, proszek do pieczynioł i dobrze to wymiksujcie. Na kōniec wmiyszejcie do tego ubite biołka (to już mogecie zrobić warzechōm).

Łozgrzyjcie bratruła7 na 180 stopni. Masa przelyjcie do formy, połozciepujcie8 po wiyrchu wiśnie (bez pestkōw!) i wrojście te ciasto na 45-50 minut do pieca.

Jak baje9 upieczōne, to posmarujcie je po wiyrchu jeszcze tym syropym, ochōdźcie i… smacznego 🙂

1naprawdę

2dajcie

3pogotujcie

4ostudźcie

5kubka

6szczyptę

7piekarnik

8porozrzucajcie

9będzie

Please follow and like us:
Kej lubicie ôbrŏzki
Sam znojdziesz moje filmy
Sam znojdziesz moje filmy
Jak lubisz ćwiyrkać, to sam wlyjź
Visit Us
Follow Me
Dastaniecie mejla ze nowymi receptami
RSS




2 Komentarze

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*