Owoce ze posypkōm (Crumble)

To je chyba nojbarzi1 ajnfachowy2 do narychtowania3 deser, ale i przi okazji jedyn z nojlepszych maszkytōw4. Do tego receptu mogōm sie przidać wszyjske sezōnowe owoce, a bez zima i take odmrożōne. A na wiyrchu chrupiōncŏ posypka ze masła… jak chcecie to narychtować ze margarinōm, to może i lepi, keby Wōm ta miska sleciała5 na ziymia 😉

A jak już to bydzie upieczōne, kafyj we szolkach6, to idzie i ku tymu dać gałka lodōw… Niy ma bezuchu7, kery by na cojsik takego marudziōł- chyba, że jake pofyrtane8 modelki, kere jedzōm yno liście szałŏtu i ôgōrki 😉

Co potrza?

owoce (u mie bōły śliwki)- tak aby ze pó kilo by ich musiało być, moge być i wiyncyj, wszyjsko zależy tyż ôd tego, jake je te naczycie żaroodporne, we kerym to bydziecie rychtować

Posypka:

1/3 kostki masła

pó szklōnki cukru

wiynksze pó szklōnki mōnki

ździebko9 proszku do pieczyniŏ

pŏra kropli arōmatu waniliowego (nojlepi keby bōł naturalny, a niy wanilinowy)

Tak po prŏwdzie to posypka nojczyńścij robi sie na ôko- jak sie niy bydzie kleić, to dŏcie10 jeszcze masła, a jak bydzie za rzŏdke, to wiyncyj mōnki. Wszyjske skłodniki wciepcie do miski i ugniŏtejcie, na kōńcu musi być takŏ plastycznŏ, jak plastelina.

Na dōł naczynia dejcie owoce, a na wiyrch posypka i to już całŏ filozofijŏ 😉

Nojlepi posypka rozgniyjś trocha miyndzy palcami, żeby sie z ni zrobiōły take małe placki.

Rozgrzyjcie bratruła na 200 stopni i wrojście tam nadzynie żaroodporne (chyba, że robicie to na blasze) na 20-30 minut. Jak posypka bydzie fajnie przibrōnŏcōnŏ11, to już baje12 fertich13. A potyn już yno maszkycynie. Smacznego 🙂

1najbardziej

2prosty, zwykły

3przygotowania

4smakołyków

5spadła

6filiżankach

7gości

8zwariowane

9szczypta

10dacie

11przypieczona

12będzie

13gotowe

Sam tyż mogecie mie znojś:
Kej lubicie ôbrŏzki
Sam znojdziesz moje filmy
Sam znojdziesz moje filmy
Jak lubisz ćwiyrkać, to sam wlyjź
Visit Us
Follow Me
Dastaniecie mejla ze nowymi receptami
RSS




Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*