Polyndwiczki we cebulowyj zōłzie (Polędwiczki w sosie cebulowym)


Warning: Undefined array key "sfsi_plus_mastodonIcon_order" in /home/klient.dhosting.pl/chopwkuchni/chopwkuchni.pl/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/sfsi_widget.php on line 1748

Smak tych polyndwiczek nawet może niyftorym1 spōmnieć wakacje we Prowansji, bo mołcie sam zioła prowansalske, a przeca i cebula je podstawōm kuchni francuskyj. Lubia polyndwiczki bez to, że raz-dwa sōm fertich2 i idzie siadać do stołu, sōm fajnie miynke i arōmatyczne, a jak do tego bydzie jeszcze zōłza ze karmelizōwanōm cebulōm… niebo we gymbie.

Co potrza?

1 polyndwiczka wieprzowŏ (choć Wy mogecie ich sam wciepnōńć3 i wiyncyj, yno trza dać tyż wiyncyj inkszych4 składnikōw)

1 wiynkszŏ cebula

2 łeżeczki cukru

pŏra łeżek oliwy

łeżeczka ziołōw prowansalskich

250 ml śmiytōnki krymōwki

ze dwie łeżeczki pokrōnyj natki pietruszki

sōl i pieprz

Polyndwiczka pokrejcie5 na cyntymetrowe talarki i przipiyczcie na leko natłuszczōnym tyglu (patelni). Jak już ze kŏżdyj strōny sie fajnie przibrōnŏci6, to jōm dejcie na bok. Na patelnia wciepcie cuker, a jak sie zacznie karmelizować, wciepcie ku niymu pokrōnŏ cebula i razym to wymiyszejcie. Niyskorzi dejcie polyndwiczki, sōl, pieprz, zioła prowansalske i śmiytōnka. Jak już sie ta ôstatniŏ trocha odparuje, to wciepcie tam pietruszka i już mogecie pomału7 wołać dōmownikōw na ôbiŏd 😉 Smacznego 🙂

1niektórym

2gotowe

3wrzucić

4innych

5pokrójcie

6przypiecze

7powoli

Please follow and like us:
Kej lubicie ôbrŏzki
Sam znojdziesz moje filmy
Sam znojdziesz moje filmy
Jak lubisz ćwiyrkać, to sam wlyjź
Visit Us
Follow Me
Dastaniecie mejla ze nowymi receptami
RSS




Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*