Ajnfachowŏ zupa ze banii (Prosta zupa dyniowa)


Warning: Undefined array key "sfsi_plus_mastodonIcon_order" in /home/klient.dhosting.pl/chopwkuchni/chopwkuchni.pl/wp-content/plugins/ultimate-social-media-plus/libs/sfsi_widget.php on line 1748

Niyrŏz1 chcymy cojś wartko uwarzić2 i do tego ta zupa bydzie idealnŏ. Je trocha słodkawŏ, ale pasta ze curry dŏwŏ ji richtich fajny pikantny smak. I keby Wōm sie kedy trefiōł3 jaki wegański bezuch4, to mŏcie im co wlŏć do talyrza 😉

Jak we sklepie widzicie pasta curry, to sie jōm kupcie; jak bydzie wiynkszŏ, to zawsze mogecie reszta zamrojzić- nojlepi na tacce połōżcie kole siebie po jednyj łeżeczce pasty, a jak sie zamrojzi, to mogecie wciepnōńć to do jakego worka i niyskorzyj wyciōngać yno po jednyj „kulce”.

Co potrza?

1 małŏ bania- jŏ żech mioł piżmowŏ

2 marchwie

1 gruszka

1 banan

3-4 łeżki oliwy

1 cebula

1 łeżka pasty curry (abo łeżka prziprawy curry)

1 gorść żurawiny

pŏra łeżek uprażōnych ziorek słōnecznika

ździebko soli

Na oliwie zeszklić cebula, potyn dociepnōńć do tego ździebko soli, pokrōńŏ bania, marchew i trocha to posmażyć. Niyskorzyj dolyjcie do tego wody i dejcie na wiyrch pokrywka i niech sie to trocha powarzi. Jak już bania bydzie prawie miynkŏ, to dociepcie tam banana, gruszka i pasta curry. Niech sie jeszcze chwila powarzi, a potyn yno styknie to zmiksować, wciepnōńć tam żurawina i już mogecie wyciōngać talyrze. Po wiyrchu nojlepi posypać to uprażōnymi na suchym tyglu5 ziorkami słōnecznika. Smacznego 🙂

1czasem

2ugotować

3przytrafił

4odwiedziny

5patelnia

Please follow and like us:
Kej lubicie ôbrŏzki
Sam znojdziesz moje filmy
Sam znojdziesz moje filmy
Jak lubisz ćwiyrkać, to sam wlyjź
Visit Us
Follow Me
Dastaniecie mejla ze nowymi receptami
RSS




Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*