Kura ze szpinatym i mascarpone (Kurczak ze szpinakiem i mascarpone)

Jak niy ma pomysłu na ôbiad to czynsto sie ludzie bierōm za nudle- chyba, że niy zmiyrznie1 im sie schabowy ze kartŏflami i surōwkōm 😉 Pomysłōw na zōłzy do nudli je tyla co wōngla we niyryntownych grubach2 😉 I sam mŏcie jedyn ś nich, wartko3 sie go robi, ale dugo niy zapōminŏ tego smaku.

Co potrza?

jedna srogŏ4 pierś ze kury

1 cebula

2 zōmbki czosku (bo jedyn srogi)

250 ml mascarpone

dwie gorści liści szpinatu5 (abo jednyn bojtel szpinatu bejbi 😉 )

łeżka masła klarowanego

łeżka syra ze zielōnōm abo niybieskōm pleśniōm (np. gorgonzoli abo i jakigo krajowego 😉 )

3 łeżki oliwy

sōl i pieprz

Pokrejcie kurczaka i podpiyczcie na suchyj patelni (niy bydzie tak pryskać po całyj kuchni tym fetym6). Niyskorzyj dejcie ku tymu masło, oliwa, pokrōnŏ cebula, trocha soli, pieprzu i wyciśniynty czosnek. Jak sie zeszkli cebula, to mogecie to wciepnōńć do wiynkszego gorka (lepi sie bydzie miyszać) i dociepnōńć tam szpinat, mascarpone i syr. Jak sie szpinat leko zblanszuje, to już mogecie wciepować na talyrz nudle (jak je uwarzić, to mŏcie napisane na tytce7 😉 ), ôblywać je naszōm zōłzōm i brać sie za jedzynie. Smacznego 🙂

1znudzi

2kopalniach

3szybko

4duża

5szpinaku

6tłuszczem

7opakowaniu

Sam tyż mogecie mie znojś:
Kej lubicie ôbrŏzki
Sam znojdziesz moje filmy
Sam znojdziesz moje filmy
Jak lubisz ćwiyrkać, to sam wlyjź
Visit Us
Follow Me
Dastaniecie mejla ze nowymi receptami
RSS




Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*