Rajzujymy1 po cołkim2 świecie i smakujymy: a to syr taki, a to jakiś barzi3 wynołkwiany4, a niyrołz5 taki blank6 ajnfachowy7 tak nōm zasmakuje, że jeszcze miejsiōnc niyskorzi8 pamiyntōmy, jak smakowoł. Syr owczy zawsze mi prawie sōm skokoł9 do gymby10– i niy idzie mi sam yno11 o oscypka, a tego na zicher12 wszyjscy znajōm. Te hiszpańske prōbowołech na miejscu i bōły richtich13 dobre, Pecorino romano może żejście przegryzali przi fōntannie di Trevi, żałuja, że żech niy sprōbowoł we Szkocji tych ichniyjszych14, ale wszyjsko przedy mnōm.
Syr kozi to już trza lubić, ta kwaskowatojść niyftorych może odciepować15, a jo sōm wiym, że za kans16 niy moga go zjejś.
To, co sam przedstawiōm, mogecie sie kupić za niy za dużo piniyndzy we Biedrōnce i Lidlu. Tyn syr hiszpański moł we zestawie syr owczy, kozi i miyszany, a syry ze Światowida idzie znojś we Biedrōnce.
Syr | Waga i cyna | Kōnsystyncja i smak | Ocyna (1-5) |
Światowid
Ser owczy |
160 g
7,99 zł |
Niy za miynki i niy za twardy, delikatny, leki17 ôrzechowy posmak, leko pikantny, dojś słōny | 5 |
Światowid
Ser kozi |
160 g
7,99 zł |
Kōnsystyncja podobno jak we tym owczym, delikatny, ale ze lekim kwaskowatym posmakym, kery je charakterystyczny dlo syrōw kozich. | 5 |
Bluedino
Tapas de queso: Queseo Iberico- miyszany owczy, krowi i kozi Queso de cabra- syr kozi Queso Manchago- syr owczy |
150 g
10.99 zł |
Wszyjske majōm podobno kōnsystyncja, sōm leko twardsze niż te polske, a smak?
Iberico je delikatny, ze ôrzechowym posmakym, śmiytankowo-maślany. Queso de cabra- delikatny, leko kwaskowaty, ôstrzyjszy, ale fajnie śmiytankowy. Queso manchego- mani słōny niż tyn polski, delikatniyjszy, aksamitny, wyraźny smak, ale mani ostry. |
5 |
1podróżujemy
2całym
3bardziej
4udziwniony
5czasem
6całkiem
7prosty
8później
9skakał
10ust
11tylko
12na pewno
13naprawdę
14tamtejszych
15odrzucać
16dużo
17lekki
Dodaj komentarz