Beza je słodkoł, kryjm cirtōłnowy kawaskowaty, a razym smakujōm idealnie. Za wartko1 sie tego niy robi, ale tyn czas sie werci2 😉
Co potrza?
Beza:
8 biōłek3
2 szklōnki cukru
ździebko4 soli
2 łeżki soku ze citrōłny5 abo ôctu
Kryjm:
3 citrōłny
0,5 szklōnki cukru
80 dkg masła
3 jajca
250 g syrka mascarpōne
Biōłka ubijcie ze cukrym i solōm na sztywnoł piana, a na sōm kōniec wmiyszejcie tam 2 łeżki soku ze citrōłny abo ôctu. Niyskorzi mogecie zrobić jak joł: na blasze ze bratruły6 położōł żech papiōr do pieczynia, narysowoł żech sie tam dwa prostokōnty, posmarowoł je masłym i potyn nałożōł na nie ubitoł piana. Na tyn kōnsek, kery bydzie na gōrze, mogecie tyż czyńść piany wycisnōńć szpricōm7, coby nōm to gryfniyj8 wyglōndało abo zrobić fajne wzorki warzechōm. Bratruła sie rozgrzyjcie na 120 stopni i wrojście9 dō ni te bezy. Jak minie pó godziny, to mogecie zmniyjszyć tymperatura na 100 stopni i niech sie ône tam siedzōm tak ze 1,5- 2 godziny. A potyn dejcie10 tyj bezie chwila na ochōdzynie11.
Bazōm12 kryjmu do przekłodania je kryjm citrōłnowy, kerego zrobicie przi okazji trocha wiyncyj i druge poła sie zjycie ze ajerkuchami13 abo… jak go skosztujecie, to już na zicher14 bajecie15 wiedzieć, jak go zjejś.
Kryjm citrōłnowy: we jaki misce abo gorku nad wrzōntkym ôzpuście16 masło, dodejcie tam starto skōra ze citrōłnōw (bez biołego), sok i cuker. Jak sie to wszyjsko fajnie wymiyszo, to wciepcie tam żōłtko i ubite biōłka i tak dugo miyszejcie (mikserym, trzepaczkōm abo warzechōm), aż fajnie Wōm zgynstnieje – połra minut na to zleci.
Potyn poła przełōżcie do jaki krauzy17 abo inkszego pojymnika i wrojście18 do lodōwki, a druge pó wymiyszejcie ze mascarpōne i przełōżcie tōm kryjmōm dwie warstwy bezy. Wrojście ta beza niyskorzi19 na chwila do lodōwki, żeby nōm ta masa trocha stwardła20 i… smacznego 🙂
1szybko
2opłaca
3białek
4szczypta
5cytryny
6piekarnika
7szpryca, rożek do dekorowania
8ładniej
9włóżcie
10dajcie
11ostudzenie
12bazą
13naleśnikami, racuchami
14na pewno
15będziecie
16rozpuśćcie
17słoika
18włóżcie
19później
20stężała
Dodaj komentarz