Cukinia je dobroł na wszysko… to czamu by sie niy narychtować z ni1 ciasta? Muter2 mi pedziała3, że ciotka Eldza moł4 recept na ciasto ze cukiniōm5, to dzwonia i sie pytōm. Potyn trocha sie tam zmiyniōm i robia eksperymynty na moji Babie6 (yno żeby mie feministki nie chyciōły 😉 ) Robiōł żech je już- abo dopiyro- dwa razy, ale za kołżdym razym we kuchni fajnie wōniało7 i potyn my wszysko zezarli8 😉
Co potrza?
300 g ôleju9 (joł żech doł rołz słōnecznikowy, a rołz żech go pomiyszoł ze rzepakowym)
1 szklōnka cukru (jak lubicie barzi10 słodke, to mogecie dać trocha wiyncyj)
500 g mōnki pszynny
4 jajca
3 łeżeczki cynamōnu
0,5 łeżeczki soli
3 łeżeczki kakao
kapka arōmatu rumowego (jak mołcie waniliowy abo cuker waniliowy, to tyż moge być)
100 g ôrzechōw
2 łeżeczki proszku do pieczynioł
1 łeżeczka sody
500 g tartyj11 cukinii
Nojprzōd12 wymiksujcie jajca ze cukrym, potyn wciepcie tam reszta składnikōw, wymiyszejcie, wciepcie13 na blacha i wrojście14 do pieca nagrzōnego na 175-180 stopnia na 45 minut- pod kōniec dejcie pozōr15,żeby sie niy przipołlōło.
Ô pierzina, chyba żech sam nigdy niy mioł takego krōtkego receptu na ciasto 😉
Jedne co Wōm moga jeszcze pedzieć, to to, że ôrzechy idzie16 pokrajać na mańsze kōnski i dać rajn17 abo, jak już ciasto bydzie na blasze, to je powciepować18 na wiyrch i ône sie tam tak fajnie podpiekōm. Smacznego 🙂
1niej
2mama
3powiedziała
4ma
5ō- samogłoska w wymowie między o i u
6żonie
7pachniało
8zjedli
9ô = ło
10bardziej
11potartej
12najpierw
13wrzućcie
14włóżcie
15uważajcie
16można
17do środka
18powrzucać
Dodaj komentarz