Myślicie, że niy idzie upiyc syrnika, kery bydzie do maszkycyniŏ1, a niy bydzie mioł cukru ani inkszych2 stewii abo ksylitolu? To jŏ Wōm powia3, że idzie. I na spokojnie mogecie sie potyn zjejś i 3 kōnski4, bo nawet, jak tam sōm wynglowodany, to yno te zdrowe 😉
A ze czego ôn mŏ być słodki? Ze jabek 🙂
Co potrza?
1 kg syra (jŏ żech doł ze wiaderka)
5 jajec
5 wiynkszych, słodkich jabek
sok ze poły citrōłny
3 gorście rodzynkōw (a te Asie, kere ich niy lubiōm, to niech wciepnōm żurawina 😉 )
1 pudding
100 gr masła
Jabka ôbiercie, zetrzyjcie na tarle5, wymiyszejcie ze sokym ze citrōłny i wciepcie6 na patelnia, żeby ś nich ôdparowała woda – mogecie je tyż potyn zblyndować.
Biołka ubijcie na piana. Żōłtka zmiksujcie ze masłym, potyn dejcie ku tymu ochōdzōne7 jabka, syr, pudding. Na sōm kōniec wmiyszejcie tam piana, dejcie rodzynki i przelyjcie do formy- jŏ żech mioł tako sztyrogato8 i bez to niy mōm go za wysokego, ale mogecie tyż sie go upiyc we tortownicy.
Bratruła9 ôzgrzyjcie na 180 stopni, wrojście tam syrnik na 50-60 minut i fertich10.
A potyn już yno kafyj abo tyj11 i smacznego 🙂
1łasuchowanie
2innych
3powiem
4kawałki
5tarce
6wzrzućcie
7ostudzone
8prostokątną
9piekarnik
10gotowe
11herbata
Dodaj komentarz