Już dołwno żech niy zaglōndoł do tyj staryj ksiōnżki ze receptami1, kero mi pożyczōła kōmratka2 od moji Mutry3. Ksiōnżka ta moł w tym roku 90 lołt i bez to werciōłoby4 sie cojsik z ni upiyc, tym barzi, że nawet Pani Truda- bo tak sie nazywo ta kōmratka- gołdała mi, że sie mōm zrobić te windbojtle. Robi sie je szybko, a rajn5 idzie wciepnōńć byle co. Joł żech robiōł już ze ślagzanōm6, kryjmōm z pudingu, a nawet na słono ze pastōm ze łososia. Jak byjście chcieli sie zrobić filowane7 czym słōnym, to do ciasta niy dołwejcie cukru ani arōmatu waniliowego. Take windbojtle sōm tak ajnfachowe8, że nawet bajtle umiōm je narychtować- sōm żech to widzioł 😉
Co potrza?
125 g masła
125 g mōnki pszynnyj
250 ml wody
3 jajca
1 łeżeczka proszku do pieczynioł
1 łeżka cukru
1 łeżeczka cukru waniliowego abo kapka arōmatu
Do gorka wlyjcie woda, masło, dejcie cuker, cuker waniliowy i niech sie to zacznie warzić9. Potyn wsujcie tam mōnka i cały czołs miyszejcie, aż zgynstnieje. Terozki trza to ochōdzić10.
Niyskorzi11 wejście sie mikser, przełōżcie ta masa do jaki miski, wmiyszejcie do ni po jednym te jajca i dejcie proszek do pieczynioł.
Rozgrzyjcie bratruła12 na 200 stopni, przigotujcie sie 2 blachy, wyłōżcie na nich papiōr do pieczynioł i małōm łeżeczkōm nakłołdejcie na blacha po trocha tyj masy. 1 połno łeżeczka to jedyn windbojtel i pamiyntejcie, żeby ich niy kłajś13 za gynsto, bo jak zacznōm rojś, to sie Wōm posklejajōm. Te blachy nojlepi piyc osobno. Wkłodejcie do pieca na 20 minut, a potyn mogecie trocha uchylić dwiyrze14 łod bratruły i je posuszić15. Pamiyntejcie, że czas pieczynia zależy łod pieca. Jak już te piyrsze bydōm upieczōne, to zajś rozgrzyjcie ta bratruła (bez ta uchylōnoł klapa mōg nōm kajś16 uciyc tyn hic17) i drugo blacha piyczcie tak samo.
Jak już windbojtle bydōm fertich,18 to mogecie sie rajn dać ubito śmiytōnka ze pudecukrym19 (wiela go dać, zależy łod tego, jak lubicie słodke) abo jako Wōm sie yno uwidzi20 kryjma. Smacznego 🙂
1przepisami
2koleżanka
3mamy
4opłacało
5do środka
6 bitą śmietaną
7nadziewane
8proste
9wrzeć
10ostudzić
11później
12piekarnik
13kłaść
14drzwi
15posuszyć
16gdzieś
17tu: wysoka temperatura
18gotowe
19cukier puder
20na jaką macie ochotę
Dodaj komentarz