Boryj mo niy yno fajny smak, ale tyż mało kalorii, kans fetaminōw1 i roztomajtych minerałōw. Moł działanie przeciwbakteryjne, a do tego jeszcze pomołgo wyciepnōć2 ze organizmu toksyny, a to przeca tera take modne. Ze hańdykym smakowoł richtig3 dobrze, a jak żech sie go zrobiōł jeszcze ze dzikim ryżym- co to tak po prołwdzie niy je ryżym, yno nasiōnym trołwy- to sie z tego zrobiōło danie, jak z jaki restauracji do snobōw 😉
Co potrza?
800-1000 g hańdyka
1 boryj (około 500 g)
1 marchew
1 keliszek biołego wina
3 keliszki wody
0,5 łeżeczki kozieradki
0,5 łeżeczki majeranku
0,5 łeżeczki lubczyku
sōl i pieprz
1-2 łeżki mōnki kukurydzianyj abo pszynnyj do zagynszczynia zołzy
Nojprzōd4 na suchyj patelni (leko mogecie jōm yno natrzyć masłym klarowanym abo kapnōńć łoleju) na srogim łogniu podpiyczcie hańdyka w całojści ze kołżdyj strōny. Jak sie to robi na suchyj patelni, to tak niy pyrskoł5 i niy marasi6 kuchni. Potyn wciepcie go do brytfanki, wlyjcie tam wino i woda, dejcie boryj, marchew i przyprawy- bez soli, bo ta nojlepi dać na sōm kōniec- i niech sie to tak pomału dusi bez godzina abo półtora. Potyn wyciōngcie miyso, zmiksujcie ta zōłza blynderym i dosmakujcie. Łona7 je fajnie gynstoł8, ale żeby nōm sie niy łoddzielała ze ni9 woda, to nojlepi jeszcze rozfyrlać10 sie we zimnyj wodzie łeżka abo 2 mōnki i dać do tyj zōłzy, żeby bōła11 gładszoł. Pokrejcie miyso na kōnski i wciepcie jeszcze na chwila do zōłzy, żeby sie łogrzoło i mogecie wyciōngać talyrze. Takego hańdyka idzie zjejś ze ryżym, klōskami, kartołflōma i ze czym sie tam jeszcze niy wymyślicie… smacznego 🙂
1dużo witamin
2wyrzucić
3naprawdę
4najpierw
5pryska
6brudzi
7ona
8gęsta
9niej
10roztrzepać
11była
Dodaj komentarz