Hańdyk we boreju (Indyk w porach)

Boryj mo niy yno fajny smak, ale tyż mało kalorii, kans fetaminōw1 i roztomajtych minerałōw. Moł działanie przeciwbakteryjne, a do tego jeszcze pomołgo wyciepnōć2 ze organizmu toksyny, a to przeca tera take modne. Ze hańdykym smakowoł richtig3 dobrze, a jak żech sie go zrobiōł jeszcze ze dzikim ryżym- co to tak po prołwdzie niy je ryżym, yno nasiōnym trołwy- to sie z tego zrobiōło danie, jak z jaki restauracji do snobōw 😉

Co potrza?

800-1000 g hańdyka

1 boryj (około 500 g)

1 marchew

1 keliszek biołego wina

3 keliszki wody

0,5 łeżeczki kozieradki

0,5 łeżeczki majeranku

0,5 łeżeczki lubczyku

sōl i pieprz

1-2 łeżki mōnki kukurydzianyj abo pszynnyj do zagynszczynia zołzy

Nojprzōd4 na suchyj patelni (leko mogecie jōm yno natrzyć masłym klarowanym abo kapnōńć łoleju) na srogim łogniu podpiyczcie hańdyka w całojści ze kołżdyj strōny. Jak sie to robi na suchyj patelni, to tak niy pyrskoł5 i niy marasi6 kuchni. Potyn wciepcie go do brytfanki, wlyjcie tam wino i woda, dejcie boryj, marchew i przyprawy- bez soli, bo ta nojlepi dać na sōm kōniec- i niech sie to tak pomału dusi bez godzina abo półtora. Potyn wyciōngcie miyso, zmiksujcie ta zōłza blynderym i dosmakujcie. Łona7 je fajnie gynstoł8, ale żeby nōm sie niy łoddzielała ze ni9 woda, to nojlepi jeszcze rozfyrlać10 sie we zimnyj wodzie łeżka abo 2 mōnki i dać do tyj zōłzy, żeby bōła11 gładszoł. Pokrejcie miyso na kōnski i wciepcie jeszcze na chwila do zōłzy, żeby sie łogrzoło i mogecie wyciōngać talyrze. Takego hańdyka idzie zjejś ze ryżym, klōskami, kartołflōma i ze czym sie tam jeszcze niy wymyślicie… smacznego 🙂

Hańdyk w boreju-małe

1dużo witamin

2wyrzucić

3naprawdę

4najpierw

5pryska

6brudzi

7ona

8gęsta

9niej

10roztrzepać

11była

Sam tyż mogecie mie znojś:
Kej lubicie ôbrŏzki
Sam znojdziesz moje filmy
Sam znojdziesz moje filmy
Jak lubisz ćwiyrkać, to sam wlyjź
Visit Us
Follow Me
Dastaniecie mejla ze nowymi receptami
RSS




Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*