Łostatnio żech robiōł1 kans2 ajerkōniaku i inkszych kakaōwkōw, a jak byjście przesztudiyrowali3 te recepty,4 to zarozki byjście sie pomyśleli, co tyn borołk5 robi z tymi wszyskimi biołkami- przeca porzōndny Ślōnzok niy wyciepnie6 jedzynia, a świniōw ani inkszyj zwierzyny niy mōm. To żech sie pomyśloł, że trza tym wyfutrować dōmownikōw- bōłech wtedy u Teściowyj, a wiadomo, że na teściowych sie robi nojlepsze eksperymynty 😉 A jak Teściowo pedziała jeszcze, że bōło dobre, to musi być to na zicher7 udany eksperymynt 🙂
Co potrza?
12 biołek
500 g mielonego miysa- jo miołech8 ze hańdyka9
150- 200 g tartego żōłtego syra
1 cebula
1-2 zōmbki czosku
1 łeżeczka musztardy
2 łeżki zielōw prowansalskich
4 łeżki kartofylmyjlu10
4 łeżki tartyj bōłki
sōl -nojmani jedna płaskoł łeżeczka
pieprz abo jak to dołwni gołdali11: korzynie
łolyj12 do pieczynia
Ubijcie sie te biōłka ze solōm na piana i dejcie dō ni13 potyn kartofylmyjl. We drugi misce połōnczcie sie mielōne miyso, syr, prziprawy, tarto bōłka, pokrōno cebula, wyciśniynty czosnek i musztarda- mogecie to tyż zrobić mikserym, co sie mołcie trołpić14 miyszaniym. Tera dokłodejcie do tyj miyszanki ubito piana i na małych obrotach miksujcie, aże sie wszysko połōnczy. To niy bydōm take richtig15 karminadle, co to sie je łobtoczo16 we tartyj bōłce, bo łone sōm na to trocha za miynke i bez to na rozgrzōno patelnia dołwo sie je łeżkōm abo warzechōm, trocha jak placki. Jak sie fajnie przibrōnołcōm17 ze jednyj i drugi strōny, to mogecie siadać do stoła. Ku tymu18 mogecie sie zjejś i uwarzōne kartołfle,19 i jako kasza, ale i- jak to czynsto sie u Chopa zdarzo- jako dobro bōłka abo chlyb. A szałołt to sam przipasuje tyż kołżdy- no, może tyn ze rybōm niy, ale inksze już ja 😉
Smacznego 🙂
1ō– samogłoska w wymowie między o i u
2dużo
3przestudiowali
4przepisy
5biedak
6wyrzuci
7na pewno
8miałem
9indyka
10mąki ziemniaczanej
11dawniej mówili
12olej
13niej
14męczyć
15naprawdę
16obtacza
17przypieką
18do tego
19ziemniaki
Dodaj komentarz