Polyndwiczki ze szpinatym (Polędwiczki ze szpinakiem)

 

Co potrza?

 

polyndwiczki ze świni- wiela zjycie, tela zrōbcie

citrōłna[1]

połra [2]gałōnzek rozmarynu

pieprz i sōl

bojtlik[3] szpinatu[4]– niech Wos ale Pōn Bōczek brōni, żeby wciepnōńć taki mrożōny

3 zōmbki czosku

oliwa- 3 łeżki

trocha parmezanu

 

Zetrzijcie skōrka ze tyj citrōłny i łostołwcie na potyn. Te miyso[5] umyjcie, łosuszcie piepiyrowym rancznikym, pokrejcie na mańsze kōnski i dejcie sie je do jaki miski. Wyciście do tego pó[6] citrōłny, wciepcie pokrōny rozmaryn (same listki, a te gałyńzie wyczajście[7]) i dejcie trocha pieprzu. Soli niy dołwejcie, mogecie sie te miyso doprawić na kōńcu. I tak łodstōłwcie[8] to na połra godzi, a nojlepi na całoł noc.

 

Te miyso to nojlepi ugrilować. I jak sie łōne baje piyc, to szybko zrōbcie tyn szpinat. Do garca wlyjcie oliwa, wyciście czosnek, wciepcie ta otartoł skōrka i niech sie to chwila podsmażi- ale niy za dugo. Wciepcie tam szpinat, wyciście drugoł połowa tyj citrōłny, dejcie soli i  pieprzu. Teraz to łon potrzebuje już yno sie leko zblanszować, jak bajecie widzieć, że te listki już tak jakby prziklapły, to znaczy, że już je fertich[9]. Na talyrzu dajcie na tyn szpinat trocha parmezanu- nojlepi takego co to sami mogecie go zetrzyć.

 

Całoł robota zajmie Wōn nojwyżi piytnołście minut. A zjeś się to mogecie z bōłkōm albo tyż z nudlami- jak bydziecie jejś z nudlami, to mogecie wciepnōnć na nie trocha masła.

 

Smacznego 🙂

Polyndwiczki ze szpinakym małe

 

[1] cytryna

[2] parę

[3] woreczek, opakowanie

[4] szpinak

[5] mięso

[6] połowę

[7] wyrzućcie

[8] odstawcie

[9] gotowe

Sam tyż mogecie mie znojś:
Kej lubicie ôbrŏzki
Sam znojdziesz moje filmy
Sam znojdziesz moje filmy
Jak lubisz ćwiyrkać, to sam wlyjź
Visit Us
Follow Me
Dastaniecie mejla ze nowymi receptami
RSS




Bądź pierwszy, który skomentuje ten wpis!

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany.


*